Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Лятната танцова работилница завършва с красив спектакъл
Автор: Екип Burgas24.bg 13:30 / 29.08.2014Коментари (0)625
© Burgas24.bg
"Тази година участниците в изданието "Лятна танцова работилница" са по-малко, но са изключително качествени, въодушевени и емоционални. Удоволствие е да се работи с такива деца", каза на заключителната пресконференция ръководителят на формацията Петър Илиев, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Нашата задача е да проследим развитието на тези талантливи деца, (а аз гарантирам за поне 4 такива, с които работя това лято), за да могат да участват и в пролетната формация на Танцова работилница, която ще се проведе в София и получат стипендии от танцови училища в САЩ", допълни той.

За втора поредна година сред гостите на Бургас, като преподавател по балет и съвременен танц в "Dance It!" е магнетичният Крисчън ван Хауърд - артистичен директор на нюйоркската компания за съвременен танц VON HOWARD PROJECT, преподавател в щатския университет Монтклер, както и в престижното танцово училище на компанията Alvin Ailey в Ню Йорк.

Той изказа също възхищението си от града и децата, с които е работил тези две седмици.

"Програмата беше много натоварена, децата работиха усилено с тези трудни стилове, за да усъвършенстват уменията си, но те се справиха блестящо. Можете да видите утре нашия продукт в завършен вид!" каза той.

Лятна танцова работилница се проведе за втори път в Бургас и за десети в страната. В течение на две седмици танцьорите посещаваха класове по техника с репертоар в четири различни танцови стилове: балет, модерен, хоп-хоп, характерен танц. Класовете бяха водени от утвърдени хореографи от САЩ и България, споделящи своя уникален опит и творчески подход.

Програмата е вдъхновена от желанието на досегашни участници в пролетните издания на Танцова работилница за един по-дълготраен интензивен курс, както и от нуждата да се предостави възможност на младите танцьори в страната да поддържат формата си и развиват уменията си и през лятото.

Лятна Танцова работилница ще завърши утре с финален спектакъл, поставен на бургаската лятна сцена - комбинация от работата на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата, както и представяне на репертоар от специално поканени танцови артисти и партньори на проекта.
В него ще бъдат представени разработените в рамките на двете седмици на Работилницата хореографии в четирите танцови стила. Като гост изпълнители ще се включат едни от най-активните танцови формации в Бургас, като танцова школа "Дюн" и Брейк Клуб "Бляк Стайл" с техните представителни формации "Форсайт Крю", "The Next" и "Дюн".
Проектът се осъществи с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" и Община Бургас.

Фондация "Америка за България" е партньор на Фондация "Танцово изкуство - Илиев" по проекта "Танцова работилница" от 2011 г. насам. Основана през 2008 г., фондацията е наследник на Българо-американския инвестиционен фонд, създаден от правителството на САЩ чрез Американската агенция за международно развитие. Една от целите на фондацията е да подкрепя частната инициатива в изкуството и културата. Мисията на фондация "Америка за България" е насочена към постигане на по-високо признание на българските творци в страната и чужбина, насърчаване на изявата на родните ни таланти на световната сцена и утвърждаване на международния културен имидж на България.

С лятна "Танцова работилница Dance It!" 2014 фондация "Америка за България" и Фондация "Танцово изкуство - Илиев" имат амбиция да построят още един културен мост между България и Америка и да дадат възможност на българските ученици по танц да се докоснат до американския начин на работа, да се запознаят с най-добрите балетни хореографи и майстори на американския балет.

Билети за танцовия спектакъл могат да бъдат закупени на откритата билетна каса до Община Бургас (пред х-л "България"), на касата на Държавна опера - Бургас, в деня на спектакъла 30 август в НХК, както и през мрежата на Ивентим.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: