"М-Бус" вдига цените на билетите от 1 март

Автор: Иван Сотиров
Коментари (3)
15:06 / 26.02.2020
7032
С нови цени вече са билетите по линиите до  Малко Търново и част от населените места в общините Поморие, Созопол, Приморско и Царево. От 1-ви март 2020 г. промяна в цените ще има и по направленията до Камено, общините Несебър, Карнобат и Айтос. Увеличението варира  между  10% - 15% в зависимост от натовареността и особеностите на маршрута.  Така например  билетът Бургас – Слънчев бряг от 6 лв. става 7 лв.;  Бургас – Карнобат от 7 лв. – 8 лв., билетът Бургас-Камено от 3,40 – 3,80 лв.

Увеличението засяга и част от ученическите и пенсионерските абонаментни карти.

"Разбираме, че ще има ефект върху потребителите на услугата, но за съжаление не сме в състояние да обслужваме линиите на старите  цени. Причината е, че няма как да компенсираме ръста на минималната работна заплата, увеличените разходи за застраховки и очакваното увеличение на разходите, свързани с тол системата", заявяват от "М-Бус".

 Едно от най-големите предизвикателства за тях остава и значително намалелия  пътникопоток, като резултат от демографската криза. Така по някои направления автобусите пътуват само с по-няколко човека, което не компенсира разходите ни за гориво.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Много дъжд до часове
Какви са проблемите пред летния туристически сезон, обсъждаха три...
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).