МБАЛ – Бургас е получила предизвестие за спиране на проекта за болничния комплекс за спешна помощ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:48 / 09.08.2014
831
МБАЛ - Бургас е получила предизвестие за спиране на проекта за болничния комплекс за спешна помощ, съобщи за Радио "Фокус" - Бургас директорът на здравното заведение, д-р Бойко Миразчийски. Бургас трябваше да е първият град с такъв високотехнологичен център за спешна помощ по идея на бившия здравен министър д-р Таня Андреева.

Д-р Миразчийски се надява предизвестието да бъде спряно и проектът да се осъществи. В предизвестието се казва, че Министерството на здравеопазването прекратява договора си с МБАЛ - Бургас. Документът е едномесечен. Мотивите за прекратяване на договора са във връзка с вътрешно преразпределение на капиталовите средства в министерството, обясни директорът на МБАЛ-Бургас.

"Ако не бъде спрямо предизвестието от новия министър болницата ще трябва да върне 50% от сумата по договора, която е приведена предварително", допълни д-р Миразчийски като допълни, че става въпрос за 426 хиляди лева. Той бе категоричен, че предизвестието го е изненадало.

"Бях извикан за друго в министерството и междувременно ми връчиха и това уведомление. В първия момент даже не можах да разбера за какво става дума", коментира директорът на МБАЛ - Бургас.

По неговите думи, има законови възможности това предизвестие да бъде спряно, анулирано и проектът да продължи. То е било връчено на директора на болницата на 25 юли и изтича на 25 август. По неговите думи, служебният здравен министър може да спре това предизвестие.

Според д-р Миразчийски, проектът може да се случи и за това не е върнал парите в Министерството на здравеопазването.

"Ако не се осъществи този проект ще страдат всички бургаски граждани, цялата област. Това беше един проект, който е дългоочакван и много мечтан", категоричен д-р Миразчийски.

В момента в Спешното отделение на бургаската болница се обслужват всички пациенти в една Шокова зала. Проектът предвижда да се изградят две шокови зали, зала за 24-часово наблюдение, изграждане на две спешни операционни-една общохирургична и една травматологична. Предвижда се да се отремонтират спешни приемни кабинети.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).