МБАЛ Бургас се включи в годишната среща на пациентите на хемодиализа

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:34 / 20.06.2016
1050
За втора поредна година МБАЛ Бургас подпомогна годишната среща на пациентите на хемодиализа в Бургаска област. Тя се проведе вчера, край село Младежко, Община Малко Търново. Срещата е инициатива на пациентската организация "Здравец", която обединява пациентите с хронична бъбречна недостатъчност и хемодиализирани.

Част от участниците пристигнаха с коли на МБАЛ Бургас, осигурени с разрешение на ръководството на болницата. Това се случва по молба на началника на отделението по хемодиализа д-р Петя Купенова. Тук познават всеки пациент, защото хората идват на хемодиализа през ден, в продължение на години. Отделението поддържа много добри отношения с пациентската организация и се стреми да решава заедно с нея всеки възникнал въпрос.

"И ние бяхме поканени да участваме в срещата, а пациентите са благодарни, че болницата подпомага транспорта и предоставя своите коли в неделен ден, който е почивен за шофьорите", сподели д-р Купенова. Тя е на мнение, че всички пациентски форуми са много полезни, защото хората се чувстват насърчени и окуражени в ежедневната битка с болестта.

Около 190 са пациентите на хемодиализа в Бургаска област. Ръководството на болницата полага всички усилия, за да се чувстват те комфортно. Предстои ремонт на отделението, както и покупка на още един микробус и пет нови апарата за хемодиализа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).