Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
МРРБ не дават бивши казарми в Бургас да станат социален център, инатят се за образователен център
Автор: Екип Burgas24.bg 14:54 / 19.11.2013Коментари (1)1498
©
Бившите казарми на 24-ти Черноморски пехотен полк в Морската градина на Бургас да станат Дневен център за деца и младежи с увреждания. Решението за това беше взето от Общинския съвет на Бургас не без дебати и по време на извънредна сесия и при засилен интерес от страна на родители на такива деца. Няколко месеца след това решение по проекта не се осъществяват реални дейности, а е в така наречената процедурна фаза. Причината е отказът на регионалното министерство да даде сградата за нуждите на бъдещият център, обясни зам.-кметът д-р Лорис Мануелян.

"От МРРБ при съгласуванията ни отвърнаха с едно писмо, че на това място може да бъде изграден образователен център за обществени нужди, а не за социални нужди, т.е. според техните мотиви несъвместимо е това място да бъде използвано за социални нужди. Какви са критериите не мога да кажа, но като обикновен гражданин не виждам никаква разлика от това мястото да се ползва за образователни или за социални цели", каза Мануелян.

По думите му световна тенденция е всички институции да се грижат за равния достъп на хората с увреждания независимо дали са ментални или физически. Зам.-кметът обясни, че ако бъде решено центърът за деца с увреждания да стане само център за деца, където ще бъдат приемани и деца с увреждания, то това ще лиши общината от възможността да кандидатства за издръжка на услугите чрез държавно делегирани дейности.

"Това означава, че ако ние го изградим изцяло до край, общината, без помощта на държавата, ще трябва да финансира дейностите в този център. По желание на кмета Димитър Николов написахме второ писмо до МРРБ като представихме допълнително мотиви за това, че не пречи на градска инфраструктура, ако това място бъде използвано за социални дейности. Чакаме отговора, дано да ни разрешат, за да може започнем да проектираме според проекта, който сме замислили. Касае се за процедура, не сме се отказали. Чакаме отговора на министерството, за да знаем накъде да тръгнем. Ако отговорът е положителен нещата значително ще се улеснят. Ако отговорът е отрицателен най-вероятно ще се ориентираме да търсим друго място в града", каза д-р Мануелян.

Той допълни, че от община Бургас очакват и подкрепата на бургаските народни представители, които са се ангажирали с казуса.

Източник: радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.11.2013 г.
0
 
 
,,деца и младежи с увреждания", една опастност за държавата. С циганите може държавата да върти търговии, резултатите са в парламента...С ,,деца и младежи с увреждания" пари не се правят !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Серия от трусове в Турция
Лято 2024
Европейски избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: