Маестро Валентин Пейчинов провежда международен майсторски клас в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:03 / 04.08.2017
1705
На 7-ми август в Бургас в зала "Петя Дубарова" на Културен център "Морско Казино" от 19:30 часа ще се проведе концерт на учениците от международния майсторски клас под вещото ръководство на маестро Валентин Пейчинов. Четвърто поредно лято той се провежда в България.

Жителите и гостите на Бургас ще имат възможност да се насладят на вокалните умения на курсистите, които ще зарадват българската публика с оперно, джаз и поп пеене, както и с изпълнения на български фолклор и на творби по народни мотиви.

В тазгодишния майсторски клас и последвалите ги концерти участие ще вземат изпълнители от Австрия, Америка, България, Франция, Перу и Полша. Те ще представят арии от популярни опери и класически произведения, поп и джаз евъргрийни, както и обичани песни от националния ни фолклор.

Маестро Пейчинов пристига в България след проведени майсторски класове в Залцбург, Австрия. Следващият такъв ще бъде в Хонг Конг, Китай.

"Завръщането в България кара душата ми да пее" - споделя маестрото. "Щастлив съм, че мога да покажа на курсистите не само техники в пеенето, но и страната, в която съм роден, прекрасните места по Черноморието и невероятна публика, която винаги ги очаква с голямо нетърпение".

Над 30 години световноизвестният бас живее и твори в Ню Йорк. През 2000 г. става солист на Метрополитън опера, а от 2013-та всяко лято се връща в родината си, за да обучава певци и актьори на вокална техника и интерпретации във всички жанрове - от класическо пеене, поп и джаз, до Бродуей, госпъл и говор, както и на специфичната дикция за изпълнителите на различни певчески езици.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).