Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
"Магия на словото" се проведе в Английската гимназия
Автор: Екип Burgas24.bg 15:49 / 29.05.2023Коментари (0)706
©
Учители и ученици от АЕГ "Гео Милев“ организираха тържество по случай Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност под надслов "Магията на словото“. Безспорните ерудити в областта на науката от университет "Проф. д-р Асен Златаров“: проф. дпн Маргарита Терзиева, доц. дин Мартин Гюзелев и доц. д-р Пенка Вълчева, провокирани от въпросите на десетокласничката Ева, изложиха факти и мнения, свързани с развитието на българския език през различните етапи във времето. Интервюто бе излъчено на живо и може да се гледа отново през официалната Facebook страница на училището и Ученическия съвет. От името на ръководството на БСУ доц. д-р Славка Димитрова поднесе поздравителен адрес по случай 24 май.

Празникът се пренесе в различни творчески работилници, които обединиха учители и ученици от две бургаски гимназии. Ръка до ръка възпитаниците на Английската гимназия работиха и се забавляваха с прекрасните възпитаници от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров“. Младите хора адресираха писма до любимите си учители и писатели, изписваха имената си на глаголица, създадоха комикси, редиха пъзели, участваха в състезание за бързопис и правопис, а с помощта на учителката Радостина Димитрова изработиха книга "Магията на словото“, която ще бъде съхранена завинаги в гимназията. След всичко, което сътвориха, децата премериха сили в отборни спортни игри, които имаха за цел не само да раздвижат телата на участниците, но и да провокират бързината на мисловната им дейност и чувството за общност.

Ученици от 10. клас представиха невероятни двуезични книги, за които са се трудили неуморно по време на учебния срок. Те показаха как с много вяра и малко напътствие от учител Катя Димитрова могат да сътворят чудеса.

Осмокласници и деветокласници от паралелки с изучаване на графичен дизайн събраха шедьоврите си в изложба, която доц. Димо Колибаров – директор на филиала на НХА, и техният преподавател Десислава Димова представиха пред гостите на събитието.

Ученици от Театралнoтo ателие на гимназията с ръководител Ася Хаджирачева настроиха романтично публиката с рецитал на стихотворения от незабравими български автори. Най-забавната част от празничния ден настъпи по време на викторина, в която запретнаха ръкави отбор "Учители“ и отбор "Ученици“.

За първи път Ученическият съвет към АЕГ връчи грамоти "Ученик на годината“ и "Учител на учениците“. Възпитаниците имаха право да гласуват по предварително зададени критерии за най-добри ученици по випуск, както и за учител, който задоволява техните нужди и изисквания в академичен, емоционален и социален план. Крайният резултат от попълнените анкети определи за учител на учениците Филка Калабалъкова, а за ученици на годината: Петър Петров от 8. клас, Георги Тодоров от 9. клас, Станислав Червенков от 10. клас, Петър Чапкънов от 11.клас и Янис Христов от 12. клас.

Директорът на АЕГ "Гео Милев" Жаклин Нейчева изказа благодарност към двама единадесетокласници, които всеотдайно работят за престижа на гимназията, като връчи грамоти за активно участие и принос към общността на АЕГ на Христо Петев - председател на УС и Александър Иванов - зам.-председател на УС към училището.

Не на последно място, красиви и вкусни сладки и солени изкушения, приготвени от учениците от ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров“ зарадваха всички присъстващи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: