Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Майка, изгубила бебето си в Бургас: Вече нямам доверие на правосъдната система
Автор: Екип Burgas24.bg 09:14 / 08.09.2015Коментари (1)1695
©
Аз вече нямам доверие на правосъдната ни система. Това каза Нина Мандраджиева в предаването "Тази сутрин" по bTV.

Припомняме, преди две години Нина постъпва в частна клиника в Бургас за раждане, но след като излиза от упойка разбира, че бебето й е мъртво родено заради усложнения. След като минава първоначалният шок от смъртта на рожбата им, младото семейство започва да търси повече информация от болницата за смъртта на детето си. И получават отказ. Решават да потърсят гроба му, но не го намират.

От болницата обясняват, че детето е родено без признаци на живот и е предадено на траурна агенция, с която работят, но не обясняват защо тя е дошла да го вземе чак от Сливен. В Бургас услугата е безплатна, като разходите се поемат от общината.

В архивите на общината обаче детето е родено живо. А за петте часа, в които е било на този свят, е получило дори име, ЕГН и акт за раждане.

Две години след ужасяващата трагедия, Нина Мандраджиева продължава да търси истината за своето дете. Искането на майката случаят да бъде поет от Софийската прокуратура е оставено без отговор, въпреки че главният прокурор Сотир Цацаров обеща в ефира на bTV да прехвърли разследването.

"Това е само прехвърляне на топката. Навсякъде има отказ, не знам защо от София връщат нещата обратно тук", каза Нина. По думите й следващата стъпка, която ще предприеме, е да се обърне към институции извън страната, които да се заемат с нейния случай.

"Като минат всички процедурни тапи на действие мога да подам жалба извън България. Ако дойдат хора от чужбина тук и се занимаят със случая, нещата ще бъдат по-реалистични и ще имат по-добър резултат", каза още тя.

Междувременно стана ясно, че Сотир Цацаров и Петър Москов подготвят специален екип, който да поема отговорност при разследването на подобни случаи.

"За този екип - не знам колко време ще мине, ще минат още 10 години", каза майката.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Няма да ме учуди,ако бебенцето е продадено.Тези случаи не са един - два. Това разиграване,отказване на съдействие,липсата на гроб,усукваниците т.н.гл.прокурор/на който никой не вярва/т.к.е креатура на ГЕРБ и всъщност един безкрайно удобен субект,говорят за един изключително опасен пре цедент на скриване на истината по всякакъв начин. Може да се предположи,че външна намеса би разрешила нещата.Но замесените в този гнусен случай ще се постараят с всички позволени и непозволени/най вече/средства да не допуснат това да се случи.През годините такива случаи са потъвали като в черна дупка без някой от властимащите да си мръдне пръста. Дано тази жена има късмет.Желая й го от все сърце.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: