Майка изригна срещу столовото хранене в бургаско училище

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (7)
09:12 / 30.09.2016
10439
Бивши и настоящи ученици от
ОУ " Васил Априлов ":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Бургаска майка зададе редица въпроси на Общинска администрация за качеството на предлаганата в училищните столове храна. Тя твърди, че има оплаквания от децата от ОУ "Васил Априлов", че храната  там е студена и безвкусна, а понякога и пресолена. "Здравословното" меню за закуска включвало пица, кифла с шоколад и сандвич с кисели краставички. Писмото на Петя Димитрова е изпратено до кмета на Община Бургас Димитър Николов, неговият заместник Йорданка Ананиева и председателят на ОбС - Бургас Константин Луков, установи справка на Burgas24.bg.

Ето какво пише до институцията гневната майка:

"Преди година шумно и помпозно се заговори за здравословно хранене на децата и учениците в Бургас. Сега, година по-късно в повечето училища ученическите столове са преобразени, очакваше се и храната да е топла, вкусна, питателна и най-вече здравословна. Това обаче изобщо не се случи. В ОУ "Васил Априлов" децата още от първата седмица се оплакват, че храната, която им поднасят за обяд, е ледено студена и безвкусна, често пресолена, а сутрешните закуски - пица, сандвич с кисели краставички, кифла с шоколад, едва ли може да бъде вкарана в графата "здравословна закуска", а дори и въпросът за съмнителното й качество би следвало да се отнесе дори до Агенцията за безопасност на храните".

Жената пита кой и как контролира менюто и технологията за приготвяне на храната на децата. Кой и как определя дали е здравословна храната, или не? Проведен ли е контрол относно това дали фирмата, спечелила конкурс в дадено училище, е инвестирала посочената в офертата сума, с която го е спечелила? По какъв начин се извършва контрол върху спечелилите фирми за това как и каква храна поднасят на децата? Провеждали ли се проучване някога за това дали родителите и децата са доволни от храната, която им се сервира в училище?

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Бургас:
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП
Бургазлия се прости с колата си


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).