Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Майка от Бургас сигнализира за фрапиращи неуредици в здравната система
Автор: Екип Burgas24.bg 10:07 / 10.11.2016Коментари (1)1303
© Флагман
Майка на три момиченца от Бургас сигнализира за фрапиращи неуредици в здравната система в най-добрия град за живеене. Вчера най-голямата дъщеря на Михаела Чобанова пада и си удря тежко крачето. Необходима е лекарска намеса, но се оказва, че в Бургас няма дежурен ортопед, който може да я прегледа по Здравната каса. Така родителите обикалят три болници с трите си деца в колата и накрая се прибират вкъщи, без детенцето им да получи адекватна медицинска помощ, съобщава "Флагман".
В момента Михаела Чобанова е в майчинство, но преди това работила в голяма фирма за износ на зърно.

Ето и пълния текст на сигнала й:

"Искам да подам сигнал за злоупотреба със здравната система в най-добрия град за живеене - Бургас. Доколкото ми е известно, здравето на детето е приоритет на държавата, но не и тук.

На 8.11.2016 мъжът ми взема 7-годишната ни дъщеря от училище, но по пътя тя пада, оплаква се от болки в крака и той я носи на конче. След като пристигат до логопедичния кабинет, установява, че кракът й е подут. Най-близката болница е бившата Трета поликлиника и я носи там. От здравното заведение му обясняват, че имат ортопед, но прегледът струва 30 лева, а и нямат свободни часове в момента, по-добре било да отидат в спешното. Той хваща такси и я води. Там отказват преглед, като обясняват, че единственият дежурен спешен ортопед е в болница "Дева Мария" във Ветрен. Обажда ми се мъжът ми, аз вземам другите две деца - на 4 години и на 4 месеца, паля колата и отивам до спешното, за да ги закарам на 20 км от Бургас. Там има ортопед, който преглежда срещу 40 лева, понеже е частна болница. Нямахме парите в себе си, взех само децата в бързината. Отказаха преглед. Обадих се 2 пъти и на тел.112, те казаха, че могат да ми пратят линейка, но пак там ще ме закарат, а за политиката на частната болница не отговарят.

Уважаеми г-н министър Москов, оказва се, че в Бургас има дни, в които няма спешна помощ, а само частна. Колко струва здравето на детето ми? А болката му? А унижението? Законен ли е отказът да бъде прегледано? Моля за вашето съдействие", пише Михаела Чобанова.

Пострадалото краче на момиченцето е видяно едва тази сутрин от специалист. Оказва се, че е навехнато и усукано. Първокласничката една седмица ще си бъде вкъщи и три седмици ще е освободена от физкултура и тренировки в училище. Медицинското лице, което я е прегледало, казва, че забавянето е навредило, защото кракът не е третиран от началото, за да му спадне отокът. "Болката през нощта беше силна. Детето се измъчи, не може да си стъпва на крака", каза още майката Михаела.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.11.2016 г.
0
 
 
На мен се случи същото на 9.11.Вечерта паднах и коляното ми се поду.В шокова зала в МБАЛ дори не искаха да ми дадат количка,за да седна на нея.Пратиха ме в Дева Мария,там ми поискаха 60лв.за да дойде ортопед,който уж е дежурен ,40 лв. за рентген и 35 ако ще слагат гипс.Безобразие!
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: