Малката Рижа: Не се чувствам виновен

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
11:51 / 18.12.2014
2827
Симеон Стоянчов не се признава за виновен по обвинение в хулиганство от август т.г.

Имам теория по случая, заяви 27-годишният криминално проявен и поиска пълен процес с разпит на свидетели. Съдия Петя Георгиева му обясни, че след дело до съкратената процедура, той може да се окаже по-бързо в затвора, каквото желание Стоянчов изрази.

Още в началото на съдебното заседание той заяви, че иска да бъде преместен в затвора, както и че не желае повече да бъде пращан в психиатрия. Проверка на "24 часа" показа, че Рижата е бил изпратен до Ловеч за извършване на експертиза, след което е върнат в следствения арест в Бургас. Стоянчов обаче се оплаквал от тясната килия и невъзможността на излиза на "каре".

Вчера до съдебна фаза стигна един от многото скандали, в които Рижата се замеси от лятото насам. Той бе обвинен за хулиганство в условията на опасен рецидив заради спречкване с шофьор, преследване по улиците на Бургас и отправяне на заплахи.

По време на заседанието за определяне на мярката му за неотклонение през август Стоянчов обясни, че е бил възмутен от шофирането затова подгонил "Фолксваген"-а, който не дал предимство на младо момиче. По това дело той има парична гаранция от 3 хил. лв.

Малката Рижа обаче бе задържан по друго обвинение - за кражба на телефон и дребна сума пари. Неадекватното му поведение стана причина прокуратурата да го вкара за няколко дни в бургаската психиатрия, после да го прати и в Ловеч. Стоянчов е вменяем, но прекалява с дрогата. той дори има и влязла в сила присъда за шофиране след употреба на коктейл от наркотици.

Стоянчов е с висящо дело и за нападение на журналист. Вчера в съдебната зала около него имаше 7 униформени, а той бе с белезници на краката и ръцете. Въпреки че е зад решетките, Рижата се появи с променен стайлинг - подстриган "на гребен".

Разпитът на свидетели по обвинението за хулиганство ще е през февруари. Делото бе отложено за 7 февруари от 9 ч. Тогава показания ще даде и шофьорът на фолксвагена, който е имал "късмета" да попадне в полезрението на Рижата.


Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).