Малката Велина се нуждае от 22 хиляди евро за лечение, да й протегнем ръка!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:27 / 12.12.2017
8026
Малката Велина страда от коварно заболяване и се нуждае от 22 хиляди евро за лечение. Тя е усмихнато и изключително борбено дете, което се нуждае от нашата помощ.

Велина е едва на 2 месеца, когато й поставят диагнозата Вътрешна Хидроцефалия. Героично претърпява операция за поставяне на шънт, за да бъде овладяно заболяването и тъкмо когато семейството й си отдъхва, че кошмарът е приключил, получава поредния удар. При извършен МРТ лекарите откриват на малката туморна формация в мозъка. 

"Не мога да опиша с думи в какъв стрес и страх заживяхме цялото семейство. Лекарите в България казаха, че са безсилни и няма как да помогнат на бебенцето ми. Започна голямото търсене на лекари по цял свят. Единствените специалисти, които дадоха надежда, бяха лекари от Институт по неврохирургия Бурденко в Москва. След лична среща с тях, лекарите препоръчаха да следим развитието на тумора с контролни МРТ на 4 месеца, като ме увериха, че започне ли нарастване на тумора, те ще предприемат операция по отстраняване на част от образуванието. Известно време бяхме спокойни, туморът нямаше промяна, а Велина започна редовни рехабилитации, които й помогнаха да навакса забавянето във физическото й развитие", разказва майката на детенцето Владислава.

"Шокът дойде едва преди дни, когато след направен КТ се установи, че туморът е пораснал драстично и трябва да се вземат спешни мерки. Родните лекари не дават никаква надежда за живот на детенцето ми! Направихме консултация и с турския професор Талят Каръш от болница "Лив Хоспитал", който ни даде надежда. Вече имаме оферта от "Лив Хоспитал" за първия етап от лечението на Велинка, но сумата в размер 22 000 евро е абсолютно непосилна за семейството ми. Затова моля всеки от вас, който може да помогне на детенцето ми в борбата с това коварно заболяване, помогнете! Знам, че има много добри хора с възможности, които ще ни подадат ръка. Благодаря предварително на всички вас! Желая ви много здраве", призовава отчаяната жена.

В каузата за събиране на средства се включва бургаската певица Тони Димитрова, която ще участва в благотворителния концерт "Коледният огън", който ще се проведе на 17 декември от 18:00 часа в НХК. Той се организира със съдействието на "Майки ГЕРБ" и "Мамите на Бургас".От 17 часа във фоайето на НХК пък ще има благотворителен базар, информация, за който може да намерите ТУК!

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
IBAN: BG26 BPBI 7942 4079 9204 01
BIG: BPBIBGSF
"Postbank" кл. гр. Бургас
титуляр: Владислава Евгениева Демерджиева
Vladislava Evgenieva Demerdzhieva
В ПОЛЗА НА ВЕЛИНА СЕВЕРИНОВА СТЕФАНОВА


Виж коментарите (0)

Още по темата (3):
20.12.2017 Добрата новина: Събраха парите за лечение на малката Велина!
18.12.2017 Ето колко пари събраха бургаските майки за лечението на малката Велина
14.12.2017 Благотворителен концерт в НХК в помощ на 1-годишната Велина
Още новини от Новини от Бургас:
Жечо Станков оглави листата на ГЕРБ-СДС за Бургас
Опасно време!
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).