Малки надрусани гаменчета сътвориха голям екшън в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (5)
11:45 / 14.08.2019
7380
Снощи около 19.30 ч. в Пето Районно управление – Бургас е получено съобщение от 36-годишен бургазлия за това, че малко по-рано, прибирайки се със семейство си в района на ул. "Копривщица" в к-с "Лазур", забелязал компания от момиче и петима младежи, единият от които безпричинно счупил прозореца на коридора на къщата му.

Бургазлията заедно с баща си настигал младежката компания и влязъл в словестно пререкание. Младежите се държали агресивно, като заобграждайки опонентите си, започнали да ги обиждат и да им нанасят удари. Едно от момчетата извадило газов пистолет и след заплаха, че ще гръмне 36-годишния бургазлия, произвел изстрел към него. Намесили се случайни граждани, преминаващи по улицата, в резултат на което компанията се разбягала. Бургазлията и баща му не са получили сериозни наранявания, но ще бъдат прегледани от съдебен лекар.

Предприети са бързи издирвателни действия, като младежите са установени и задържани с полицейски заповеди за срок до 24 часа – това са бургазлии на възраст между 14 и 19 години, трима от които криминално проявени. Установено е, че изстрелът е произведен от 18-годишен бургазлия, а стъклото е счупено от негов 16-годишен съгражданин.

При извършения личен обиск на задържаните пистолетът и два газови патрона за него са открити в 14-годишната бургазлийка. Младежите направили пълни самопризнания, като двамата извършители на деянията са тествани за употреба на алкохол и наркотици, а пробите са били положителни за употреба на канабис и алкохол.

В резултат на допълнителните полицейски действия е установено, че компанията преди появяването си в к-с "Лазур" е осъществила хулигански действия на територията на Централна градска част, изразяващи се в счупване на огледало на кола и заплаха на случаен гражданин с газовия пистолет.

Работата по цялостно документиране на престъпните действия на задържаните продължава от служители на Първо и Пето Районни управления - Бургас.

Виж коментарите (5)

Още по темата (3):
16.08.2019 Ето с какви мотиви пуснаха у дома ученикa, помислил се за екшън
герой!
16.08.2019 Ученикът, вилнял с пистолет в "Лазур": За първи път стрелям срещу човек, няма да се повтори
16.08.2019 Това е хлапакът Николай, проявил се като изпечен гангстер!
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).