Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Малки творци ще споделят своите мечти във втория регионален конкурс за детска поезия
Автор: Екип Burgas24.bg 17:15 / 02.11.2020Коментари (0)1107
©
"Моята мечта" е темата, която тази година предизвиква най-младите творци да участват във II-рия бургаски конкурс за детска поезия. Конкурсът се организира от центъра за талантливи деца в града. Центърът вече десет години не само шлифова таланти, но и успешно реализира техните МЕЧТИ в различни сфери на науката и изкуството, още една причина за избора на темата.

Председател на журито отново ще бъде големият български поет, драматург и бургазлия Недялко Йорданов.

Конкурсните стихове ще бъдат оценявани още и от младата бургаска поетеса Яна Вълчева, която е автор на три поетични и две детски книги. Член е на Бургаската писателска общност. Инициатор е на проекта "С гласа на Бургас" към Община Бургас - клипове на стихотворения от любими бургаски поети, изпълнявани от популярни и обичани бургазлии. Журирала е във формата за авторска поезия "ПрочетиМи" и в конкурса за детско творчество "Създай книга с БНР Бургас".

Организаторите са изключително щастливи, че поканата им за член на журито прие и известната българска авторка на детска литература Радостина Николова.

Ради, както я наричат всички, е четена и обичана от много български деца, дебютира през 2013 г. като автор на детска литература с поредицата "Приключенията на мотовете" и е отличена с наградата "Бисерче вълшебно" през 2014 г. Тя е автор и на книгите "Приказки от света на мотовете" и "Моите красиви рога" - също носител на награда "Бисерче вълшебно" 2017 г.

Целта на конкурса е да открие, популяризира и подпомогне развитието на детски таланти в областта на литературата и да им осигури възможност за творческа изява. Конкурсът за написване на стихотворение е за деца от 7 до 12 години, разделени в 3 възрастови групи.

"Вече десет години подкрепяме и развиваме най-големия потенциал на страната ни - талантите на нашите деца. Чрез темата на конкурса целим да се докоснем до съкровените мечти на подрастващите, да усетим техния мироглед и най-вече да стимулираме дарбата им. В трудното време, в което живеем в момента, за нас е важно да дарим надежда и оптимизъм и да подтикнем малките таланти да се изразят чрез творчество. Очакваме всички деца без притеснения да дадат смело воля на въображението си.", споделя Лилиана Славова, председател на Фондация "Шанс за децата и природата на България", основател на Център за млади таланти в Бургас.

В конкурса може да вземат участие всички деца от Бургас и региона на възраст от 7 до 12 г. като крайният срок за изпращане на стихотворенията е 27 ноември чрез онлайн формуляр, поместен в уебсайта на организаторите: www.forbgkids.org 

Финалистите ще бъдат обявени на 9 декември на уебсайта на организаторите, а информация за награждаването ще бъде обявена допълнително. Предвиден е награден фонд за финалистите от трите възрастови групи.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Световна черна хроника
Катастрофи в България
Бум на коклюш в България
Политическо противоборство в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: