Малкият Никола от Бургас се нуждае от нова помощ за последваща операция

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:28 / 28.08.2019
1217
Малкият Никола от Бургас се нуждае от последваща операция, след като крачето му беше удължено и това му позволи да се придвижва нормално. Преди година семейството му призова училищата и родителите в града вместо цвете за първия учебен ден да дарят парите за скъпа операция на сина им. Тогава Никола имаше 5 сантиметра разлика в крачетата и стъпваше трудно. След операция в САЩ крачето е удължено с 54 милиметра.

"Две еднакви крачета имаме вече, на много хора не им се вярваше и на нас също, просто ние всеки ден удължавахме, всеки ден сравнявахме крачетата", казва Валентина Христова, майка на Никола.

На детето е поставен вътрешен фиксатор с хардуер. Налага се да остане в инвалидна количка за дълго време, но после вече може да тича.

"Видяха, че костта е заздравяла напълно и ни казаха, че може да бъде толкова активен, колкото поиска, аз го изправих и той веднага тръгна да бяга, което беше много странно за дете, което е изкарало 4 месеца в инвалидна количка", разказва още майката.

Сега лекарите са насрочили последваща операция. 20 757 долара са нужни за премахване на фиксатора. Сумата не е толкова голяма, но е непосилна за семейството. Организират се благотворителни базари и йога часове с призива "Шанс за Никола".

Ако желаете да помогнете, дарителската сметка е: IBAN:BG92UNCR70001523296890BIC:UNCRBGSF

Титуляр по сметката: Никола Петков Димов"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Зелен уикенд в Бургас: Очакват ни карнавал, велопоход и познавате...
Бургазлия пробва да счупи рекорд! Хванаха го да шофира с 4,25 про...
Двама братя от "Победа" изумиха бургаските полицаи
Безплатни прегледи за разширени вени организират в УМБАЛ Бургас
Много работа за лекарите от УМБАЛ Бургас по празниците
Млад шофьор направи голяма беля в "Меден рудник"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).