Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Манол Тодоров от "SOS-ПТП": Пешеходната пътека до Гимназията по обществено хранене трябва да бъде върната
Автор: Екип Burgas24.bg 14:56 / 01.08.2019Коментари (0)1908
©
Пешеходната пътека до Гимназията по обществено хранене в Бургас трябва да бъде върната, преди време хората дори протестираха заради настоящото положение. Това заяви националният координатор на сдружение "SOS-ПТП" Манол Тодоров, който беше гост в поредицата от предавания "Избери посока на Бургас" на кандидат-кмета Живко Табаков.

"Едното място за пресичане там е на Новата поща, а следващото е чак до Механото. Възрастните хора или инвалидите няма как да преминат това голямо разстояние. И сега виждам хора, които прескачат мантинелите всекидневно. Важно е да се вземат мерки преди да се случи някоя трагедия. Хората, които живеят в близост, искат пешеходната пътека да се върне. В Бургас има още такива критични точки, като Общината е институцията, която трябва да направи нещо по въпроса", категоричен бе Тодоров.

Кандидатът за кмет на Бургас Живко Табаков се съгласи с думите на Тодоров и допълни от своя страна, че премахнатата пешеходна пътека до Гимназията по обществено хранене действително е важна тема, защото нееднократно хората, които живеели в близост, са се свързвали с него за съдействие за възстановяване на маркировката.

"На комисиите към Общински съвет Бургас не успяхме да се преборим с мнозинството от ГЕРБ и да я върнем. Бизнесът в този район също усети негативите от премахването на пътеката. От едната страна има много хора с търговски обекти, а от другата са едни от малкото заведения за хранене и развлечение в Бургас. Този въпрос трябва да бъде обстойно разгледан още веднъж и пешеходната пътека да бъде върната", посочи Табаков.

Като необмислено Манол Тодоров определи и поведението на Община Бургас по отношение на ремонтите на пътни отсечки през лятото.

"Когато говорим за пътно-транспортни произшествия трябва да имаме предвид спазването на правилата. За Бургас мога да кажа, че инфраструктурата по пътищата е сравнително добра, но пък произшествията на пътя се увеличават. Причините са много, но хората трябва да са наясно, че една от основните причини за катастрофите е изнервянето на шофьорите. Не знам как се решава как да се правят ремонтите в Бургас, но е изключително необмислено те да са през лятото", каза още Тодоров.

Той даде като пример с бул. "Димитър Димов", където сега се извършвали ремонти дейности, а трафикът през това време на годината бил най-голям. Тодоров посочи още, че преди няколко години подобен пример била и отсечката за Сарафово, която също се ремонтирала през летния сезон. Според него именно тези неща подпомагали за изнервянето на шофьорите, което повишавало и рисковете за инциденти на пътя.

"Откъм легнали полицаи и пешеходни пътеки в Бургас има достатъчно, това вероятно доведе и до по-голямата толерантност между шофьори и пешеходци. Това е двустранен процес, като мога да отправя и апел към пешеходците да не злоупотребяват с правата си на пешеходните пътеки. Има и няколко невралгични точки, като такава е тази на ул. "Гладстон" и бул. "Сан Стефано", около детската ясла, където само за няколко месеца има поне 4 тежки катастрофи", заключи Тодоров.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Национална баскетболна лига сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: