Мануелян: Ще е чест за Бургас знамето на общината да се развее редом с националния флаг на нос Хорн

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
11:49 / 21.10.2014
1246
Попътен вятър и морето да не е грапаво - пожела зам.-кметът д-р Лорис Мануелян на екипажа, който ще тръгне след седмица към най-южната точка на Южна Америка - нос Хорн, за да развее там българското знаме и това на община Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

"Адреналинът е по-голям в такова далечно и предизвикателно пътуване. А и нос Хорн е Еверест за ветроходците " - отговаря капитанът Кирил Киров на въпроса, защо е избрал като крайна точка тази дестинация.

Днес в община Бургас се проведе пресконференция, на която присъстваха капитанът на тричленния екипаж Киро Киров от Поморие, д-р Орлин Василев от Бургас, д-р Иван Мулов от Карлово, д-р Лорис Мануелян.

Д-р Мануелян връчи на мореплавателите българското знаме и това на община Бургас, като каза, че ще бъде чест за Бургас, ако на нос Хорн се развеят и двете знамена, което е и целта на плаването."

Ветроходната яхта, с която тримата смелчаци ще плават до далечните морета е туристическа 14-метрова "Бенету", с ширина 4,25 м, газене - 1,95 м.

По Димитровден тръгва екипът от Поморие към Малта, Малага, Канарските острови, Кобо Верде, Рио де Женейро, Буенос Айрес, Монтевидео, прохода на Дрейк, за да достигне крайната точка нос Хорн. Нова година екипажът ще посрещне в Патагония.

Плаването може да се следи на oнлайн навигационна система (http://international.findmespot.com/), пътуването ще може да бъде проследено във всяка точка на своя маршрут, публикувана на сайта на плаването www.moreplavateli.com; Фейсбук страница на Плаването (https://www.facebook.com/horn2014?fref=ts)

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
С багрилница на открито Бургас отбеляза Велики четвъртък
Утре Бургас е предупреден!
Много се строи в Бургас
Иван Звездев ще готви за бургазлии на Летния Никулден
Мъж пострада при катастрофа в Бургас
Бургазлия забеляза нещо съмнително и сигнализира полицията


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).