Мария Ганчева кани бургазлии на вълнуваща разходка с хартиен кораб по вълните на поезията си

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
08:43 / 30.06.2021
979
"Пристанище за бури" е изповед в женски род от очарователната журналистка и пиар Мария Ганчева. Нежната лирика от стихосбирката ще звучи на 6 юли, от 18.00 часа, в зрителната зала на Центъра за съвременно изкуство и библиотека.

"Аз нищо не разбирам от морета

и от живота покрай този бряг.

И пиша облачни куплети,

със ветровити имена."

Стихосбирката "Пристанище за бури“ е дебютна поетична книга на журналиста и пиар Мария Ганчева. Изданието съдържа 50 стихотворения, разпределени в три цикъла: "И е море“, "Зимна граматика“ и "В другия смисъл на живота“. Книгата е издание на Литературен кръг "Смисъл“. "В книгата е събрано цялото "мое“ море от цветове, вълни, прибои, затишия, ветрове, урагани и какво ли още не.“, споделя авторката.

И допълва: "Пътуването с хартиения ми кораб в моя и всъщност във вашия свят през думите, които са ме намерили, вече е възможно. Доплували до новото си пристанище - книгата, стиховете са готови да започнат своя нов живот, очаквайки да преминат през нечие сърце и да го развълнуват.“

Мария Ганчева е родена в Чирпан. Завършва  Факултета по журналистика и масови комуникации на Софийския университет "Св. св. Климент Охридски" със специалности "Книгоиздаване" и "Връзки с обществеността". В продължение на няколко години трупа опит в творческата атмосфера на в.  "Стандарт" и сред динамичния екип на в. "Нощен ТРУД", сътрудничи и на вестници, насочени към женската аудитория. От 12 години работи като ПР-специалист.

Първите поетични опити на авторката в примамливия свят на римите са от ученическите й години. Мария Ганчева е първата стипендиантка на Фондация  "Яворов“. Отличавана е в редица национални конкурси за поезия, сред които Националния конкурс за поезия на тема "Несебър", посветен на празника на града на ЮНЕСКО - 15 август, през 2017 г., организиран от Община Несебър (втора награда), 7-ия Национален поетичен конкурс за любовна лирика "Наздравица за любовта", организиран от Община Асеновград през 2021г. (трета награда).

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
За първи път в Бургас се обявява прием за ученици след 7-ми клас ...
Култова бургаска сграда е спасена от разрухата
Бургаска клиника закупи модерни апарати за диализа
Този човек създаде големи главоболия на десетки в ж.к. "Братя Мил...
Бургазлийка на 51 години натъпка канабис в кутия от крем за ръце
Дрогиран шофира по пътя Бургас – Малко Търново, в колата откриха ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).