"Меден рудник" ще има нова болница

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:42 / 17.07.2008
1208
Общината заяви намеренията си да изгради многопрофилна болница в най-големия бургаски комплекс "Меден рудник". Проектът ще бъде реализиран на принципа на публично-частното партньорство. За тази цел общината ще предостави свой терен от 6 дка. Вече са получени и първите инвестиционни предложения от няколко фирми, обяви общинският съветник от комисията по здравеопазване в общинския съвет д-р Антонио Душепеев. По думите му едно от предложенията е съпроводено и с мултимедийна презентация. Според идейния проект на това предложение медицинското заведение ще разполага с 200 легла и ще струва около 35 млн. евро. Инвеститорите заявяват готовност да построят болницата за 24 месеца и да я оборудват с високотехнологична медицинска апаратура.

Д-р Душепеев отказа да назове инвеститорите. Каза само, че те управляват мрежа от медицински заведения в България, доброволен здравноосигурителен фонд и компания по трудова медицина. И уточни, че това не е единственото заявено намерение. Освен него има и предложение за изграждане на общински медицински център за доболнична помощ в "Меден рудник", който ще бъде оборудван с най-съвременна техника.

В момента болницата в "Меден рудник" се помещава в апартамент на жилищен блок. "Недостигът на финанси за българското здравеопазване е очевиден. Политиката на общината в Бургас е насочена към привличане на частни инвеститори, които могат да поемат риска за капиталовложение в здравеопазването, да управляват този риск и да получат дивиденти от дейността си. Това е единственият начин за създаване на качествена и достъпна здравна услуга", коментира заместник-кметът на Бургас д-р Лорис Мануелян

Източник: в. "Дневник"


Виж коментарите (0)

Още по темата (31):
20.10.2010 Другата есен ще заработи модерният медицински център в "Меден рудник"
28.09.2010 Денонощен спешен център отвори врати в Меден рудник
28.09.2010 Кметът и зам. кмет откриват Център за спешна помощ в Меден рудник
26.05.2010 Недоволни от болницата в Меден рудник опитаха да спрат строежа
26.05.2010 От днес започна строителството на болницата в Меден рудник
26.05.2010 Започва строежът на болницата в Меден Рудник
Още новини от Новини от Бургас:
Комитетът за наблюдение на ОП "Транспорт и транспортна инфраструк...
Това трябва да се види! Събират бургаските абитуриенти на парад!
Спипаха ловец в крачка край Веселие! Той: Разхождам се със зареде...
Как върви разпространението на коклюш в Бургаско?
Най-добрите млади математици се събират в Бургас
Обновиха стара сграда на ул. "Александровска"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).