Мегажилищен комплекс изниква в Бургас на мястото на бивши складове

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:59 / 06.04.2016
5468
Фирмените складове на "Яна" АД в бургаския квартал "Победа" ще се превърнат в голям жилищен комплекс, съобщи "Флагман", като се позова на отлично информиран източник. Една от най-мащабните строителни инвестиции в Бургас за момента се пази в пълна тайна, но впечатление прави, че процедурите по одобряването на проекта протичат изключително бързо. Репортерска проверка показа, че намеренията на инвеститорите са да съборят сегашните цехове, а на тяхно място на терен от 60 декара да бъдат изградени 5 модерни билдинга. Параметрите са внушителни и строителството може достигне височина до 21 метра (9 етажа с партер).

Допустимата плътност е до 60%, кинта - 3.00 , а минимално изискуемото озеленяване 30%. Очакваният капацитет за жилищата е за 1500 души, а времето за строителство - две години, става ясно от преписката предадена за одобрение в РИОСВ Бургас.

Възложители са три фирми - "Яна" АД, "Херсей" ЕООД и "Индустриален лизинг" АД. Фирма "Яна" е настоящият собственик на парцела. Основен акционер в компанията е Стефан Севов, който през 1997-а година приватизира шивашкото предприятие.

Столичният бизнесмен Марин Стефанов Маринов чрез дружеството си "Херсей" ЕООД е другият инвеститор, а третият е - "Индустриален лизинг" на Орлин Иванов Колев, също предприемач от София.

Експерти разкриват, че инвестиционните им планове за изграждането на изцяло нов квартал в района са за стотици милиони и не е изключено, след като приключат процедурите да влезе нов партньор от чужбина.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).