Местният парламент гласува средства на медицинските сестри на първа линия

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
11:42 / 31.03.2020
1039
Общинският съвет на Бургас прие отчет за дейностите, свързани с обезпечаване на противоепедимичните мерки и защита от разпространение на коронавирус на територията на община Бургас. Одобрени бяха и допълнителни средства за въвеждане на мерките в периода на извънредното положение.

Част от тях са 35 хил. лв., които ще бъдат отделени за медицинските сестри, които са на първа линия, но няма да получат обявения от държавата бонус. Списъкът с имената им ще бъде предоставен от директора на болницата – д-р Бойко Миразчийски, предаде репортер на Burgas24.bg.

Съветниците одобриха допълнителни разходи в размер до 450 000, за обезпечаване на въведените противоепидемични мерки. Одобрени са средства в размер на 300 000 за създаване на общински социален фонд COVID-19. Финансовият ресурс по двете ще бъде осигурен от дейност 128 Международни програми и споразумения, дарения и помощи от чужбина.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...
Успокоиха ни: Няма птичи грип в Бургаско!
Преди Horizon Grand Prix отборът на Гимназията по транспорт теств...
Бургаски ученици взеха участие в Деня на отворените врати на Райо...
Писна им! Бургазлии повече от година чакат кошмарът им да приключ...
За първи път: В Бургас празнуваме Летен Никулден! Ще пеят "Молец"...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).