Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Metalhead Beer Fest 2020 ще е на 1 и 2 август
Автор: Екип Burgas24.bg 11:40 / 20.02.2020Коментари (0)961
©
Няма друго като бургаското лято. Една от неговите нови атракции е фестивалът на крафт бирата, организиран от местната пивоварна Metalhead със съдействието на Общината. Вече са ясни датите за тазгодишното второ издание. Всички почитатели на хубавата бира от близо и далеч са добре дошли на 1 и 2 август в Бургас на вече познатото място - парк "Минерални бани", където се намира и самата пивоварна Металхед. Планирайте времето си така, че да не пропуснете това уникално събитие, провеждащо се на уникално място. Както и при първото издание, очаквайте жестоки занаятчийски бири, вкусна храна и много rock'n'roll!

Тази година се очаква във фестивала да се включат около 15 гостуващи пивоварни - най-добрите български и няколко чуждестранни. На този етап можем да обявим първата от тях - сръбската Dogma Brewery, основана през 2016 г. в Белград.

Пивоварната е изцяло посветена на създаването на качествено крафт пиво, за направата на което се използват само най-висококачествени естествени съставки и съвременни технологии. Всичко започва, когато Владимир Стойкович постъпва в училището по хранителни технологии в сръбската столица. Мечтата на младия Владе, както го наричат приятелите, е един ден да има собствена бирена фабрика. Тя го отвежда в Земунския селскостопански факултет, където завършва "Технология на пивопроизводството". Следващите години в университета му дават възможност да се запознае с основни изследователски техники и подходи, доближавайки го още по-близо към света на пивоварския занаят. Стремежът му е да научи всичко за него, да се усъвършенства дотолкова, че един ден продуктите му да се конкурират на световния пазар. Към мечтата на Владе се присъединява и Младен Мердович - експерт по маркетинг с дългогодишен опит. И когато идеята и опитът се срещат, се ражда Dogma Brewery.

Както и при миналото издание на Metalhead Beer Fest, събитието ще е съпроводено от Craft Bazar Burgas. На 1 и 2 август всички артисти на ръчно творчество са поканени да се присъединят към обособената арт зона. За всеки ще бъде осигурен дизайнерски щанд и място за съхранение на стоките.

Условията в парк "Минерални бани" са отлични за такъв тип събитие.

Под дебелата сянка ще е прохладно и лятната жега няма да се усеща силно. Мястото е благоустроено през последните години от Община Бургас, социално, харесвано и посещавано. Дотам се стига и с автомобил, и с градски транспорт. Организаторите ще предложат вкусна храна, традиционни и нетрадиционни мезета за бирата, съобразени с претенциозния август.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Грипна епидемия обхвана страната
Лято 2024
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: