Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Международен успех за бургаски ученици
Автор: Иван Сотиров 11:09 / 21.10.2021Коментари (0)849
©
На провелия се в гръцкия град Солун международен кръг на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistic (KGL), Сияна Танева се класира на второ място сред 143 финалисти на ниво В1 за 2021 година. Тя е възпитаник на ППМГ "Акад. Никола Обрешков“ - гр. Бургас и изучава английски език в Училища за чужди езици АЛЕКСАНДЪР повече от пет години.

За 2020 година победител в ниво В1 от националния кръг на авторитетното състезание е Георги Василев, възпитаник на ГРЕ "Г.С. Раковски" – Бургас. От 10-годишен той изучава английски език в училище за чужди езици АЛЕКСАНДЪР - Бургас.

"Това е изключителен успех на нашите ученици и техните учители! Сърдечни поздрави и благодарности за достойното представяне на страната ни, техните училища и нашето сдружение – Асоциация на Кеймбридж Училищата в България! Поредно доказателство, че упоритият труд и последователните усилия винаги дават резултат“, коментира Мариета Рохова, директор на училища за чужди езици АЛЕКСАНДЪР - гр. Бургас и техен преподавател.

"Учениците от АЛЕКСАНДЪР - Бургас единствени сред всички 130 училища, членове на Асоциацията, са завоювали три пъти първо място на национален кръг и съответно класиране за международния етап от състезанието!", заявиха от школата.

Христо Андреев бе победител в националния етап на KGL за 2018, ниво В1. Той представи България в международния етап на състезанието в Италия и се класира на четвърто място.

Успоредно с това Асоциацията на Кеймбридж училищата в България получи и специална награда за най-добър партньор в организирането на състезанието KGL, което е безспорно признание за активното дългогодишно сътрудничество и за последователността на сдружението в провеждането на най-голямото състезание по английски език в страната.

Всяка година близо 4000 ученици от цялата страна се съревновават в това престижно състезание, което се организира от International Testing Authority, Institute for the Development of Educational Assessment и Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, а до финалния кръг достигат само 15 българчета, които мерят сили с най-добрите в света.

Всички ученици, участвали в националния кръг на престижното състезание през последните две години, както и победителите в международните етапи през 2020 и 2021 година, ще получат сертификатите си за постижения в областта на чуждите езици на 22 октомври, петък, от 18 часа, в конферентната зала на хотел “България“.

Събитието ще се проведе при строго спазване на противоепидемичните мерки.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: