Министър Московски: Железница ще свързва Бургас с летището

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
15:32 / 18.06.2015
1983
Предвиждаме да бъде изградена жп връзка между летището и железопътната гара в Бургас. Това каза министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, по време на посещение в региона, съобщиха от пресцентъра на Министерство на транспорта, информационни технологии и съобщенията.

Той добави още, че до два месеца предстои да бъде стартирана процедурата за жп възел Бургас и е планирано в този проект да бъде включена 2 км градска железница - връзката между летището и града.

Министър Московски коментира още, че рехабилитацията на жп гара Бургас се движи с добри темпове и, че очаква до края на годината обектът да бъде завършен. В отговор на журналистически въпроси, Ивайло Московски съобщи, че непрекъснато се извършват интензивни проверки от ИА "Автомобилна администрация", като през месец септември акцентът ще бъде върху училищните автобуси. Относно такси-услугите, министърът добави, че вече са внесени за разглеждане законодателни промени.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Акция на полицията в Бургас! Има задържани!
Рекорден брой посетители в Регионален исторически музей – Бургас ...
Млад шофьор катастрофира на пътя "Банево" – "Ветрен"
Студенти се събраха в Бургас за най-мащабното математическо състе...
Бургазлия преби жена с дървен прът, в дома му откриха наркотици
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).