Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Министър председателят Бойко Борисов посети Лукойл Нефтохим
Автор: Екип Burgas24.bg 14:54 / 13.05.2010Коментари (1)2339
Бойко Борисов присъства на откриването на инсталации за хидроочистка на бензин и дизелово гориво и за сярно-кисело алкилиране и регенерация на отработените киселини и установка за хидрообезсеряване на бензин, предаде репортер на Burgas24.bg. 660 млн. лева е инвестицията на „Лукойл Нефтохим Бургас" в откритите съоръжения. На брифинг премиерът Бойко Борисов заяви, че правителството подкрепя подобни големи инвеститори, които инвестират и реинвестират парите си в България, имат социална политика и най-вече политика, насочена към опазването на околната среда.

Пред българският министър председател Президентът на обединената нефтена компания "Лукойл" Вадим Алекперов уточни, че за последните 10 години фирмата е платила данъци в размер на 7,7 млрд. евро. Общият обем на инвестициите за модернизирането на нефтопреработвателния завод надхвърлят 1 млрд. долара, като почти половината от тези инвестиции са направени през последните две години. Реконструирани са и построени редица производствени обекти в предприятието. Внедрена е съвременна автоматизирана система за управление на технологичния процес.

На въпрос как ще коментира думите на лидера на СДС Мартин Димитров, казани по-рано през деня, че правителството няма идея как да финансира дефицита в страната, премиерът Бойко Борисов заяви : "Това, което казва г-н Димитров си е негово мнение и не виждам смисъл да му отговарям. Ние много внимателно сме следили тяхното управление и считам, че сегашната ни политика и това, което правим да е в полза на държавата, защото аз трябва да намеря баланс и го намирам и между социално слабите групи- болни, слаби, тютюнопроизводители. В същото време дори и при тяхното управление навремето не бяха направени магистралите и не бяха проектирани дори, а в момента ние проектираме, строим и аз съм обещал, че 2012 до Бургас ще се идва по магистрала".

Борисов припомни, че още тази година 32 километра ще бъдат направени от автомагистрала на „Марица", в края на година ще бъзде завършена „Люлин", Северната тангента, Южната дъга на София, „Меден рудник" кръстовището в Бургас, „Качица"-Търново, на Варна голямото кръгово кръстовище и много такива още по памет мога да изброя, но ще му отделим прекалено много внимание.

"Така че приемам и винаги съм приемал, че те имат възможност да коментират и приказват, а в края на краищата отговорността за хората я носим ние и затова допускаме този малък дефицит отгоре, за да могат да станат и пътищата и в същото време да оцелеят хората", каза Борисов. Той припомни, че се деблокират 220 милиона за Здравната каса, 148 милиона за социално слабите. По думите му предишното правителство за съжаление не е оставило буфери в системата и те трябва да я балансират. „В същото време аз съм убеден, че с няколко мерки, които предприемаме, ще попълним и фискалният резерв , който е към 6,3 милиарда и той именно затова е оставен, за да не измират хората от глад като тютюнопроизводителите в подобни трудни времена, в които сме поставени, а да се ползва. Мога да напомня също, че с близо 900 милиона повече в условията на криза от първия ден, в който дойдох, вдигнахме пенсиите на хората. Ето къде са похарчени парите от фискалния резерв."









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на azsam
премахни филтъра

0
 
 
всичко добре ама този марсол д. николов стой там като сложен
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Газови доставки
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: