Мирен протест "За бързо правосъдие за убийците на пътя" ще се проведе в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:23 / 11.02.2015
870
Мирен протест под надслов "За бързо правосъдие за убийците на пътя" ще се проведе в Бургас. Това съобщи Михаил Попов, секретар на фондация "Безопасни улици от Валя", които са организатори на проявата. Протестът ще се проведе на 14 февруари от 11 часа пред Съдебната палата в Бургас. Освен в черноморския град, хора ще излязат на улицата и в София, Стара Загора, Плевен, Русе, Варна и Казанлък. Недоволството идва от това, че съдебните дела за причинена смърт на пътя продължават с години и виновниците не получават заслуженото.

"Всички знаят, че в повечето случаи почти няма какво да се доказва. Всичко е ясно още в самото начало. Остава учудването на всички, които с пострадали, защо се бавят и продължават толкова дълго време тези дела, след като практиката в чужбина е такава, че такива дела се разглеждат по бързата процедура и виновните си получават наказанията по-бързо, отколкото в България. При нас някои извършители на такова престъпление не се явяват, имат време да се укрият и т.н.", каза още Попов.

По думите му, от фондацията организират подписка, която ще се внесе в Министерството на правосъдието. Освен на място хората могат да подкрепят организаторите и онлайн в социалната мрежа в интернет.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Полицията конфискува 3 коли само за ден в Бургаско
На колко години се женят бургазлии?
Бургас ще домакинства образователен форум, една от темите е изкус...
Полицаи обискираха криминален тип в Средец, ето какво откриха
Инцидент с мотоциклетист в Бургас
Блъснаха човек на пешеходна пътека в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).