Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Млад виртуоз от Бургас се сдоби с пиано след кампания
Автор: Екип Burgas24.bg 11:53 / 22.02.2021Коментари (0)692
©
12-годишен пианист получи най-скъпия подарък в живота си - пиано. Кой е Костадин Кошничаров, за когото преди време само за дни бяха събрани пари за скъпия музикален инструмент? Сега Косьо печели международни отличия.

Любимото занимание на шестокласника Костадин Кошничаров е да свири на пиано. Косьо, както всички го наричат, свири на пиано от 6-годишен, а според музикалните педагози и специалисти се отличава с изключителен талант и специфичен усет към музиката.

"Той още от първия момент, в който стъпи на пианото, показа че има едно много по-различно отношение към него. Първо майка му и баща му, когато го доведоха 6-годишен, казаха, че те никога не са мислили да го занимават с музика", разказа музикалният педагог Юлия Ненова.

Косьо обаче нямал пиано, въпреки, че печелил награда след награда. Акустичното пиано струвало 11 хиляди лева, каквито семейството на младия виртуоз нямало. Така се ражда идеята за кампанията по събиране на средства "Пиано за Косьо".

" Ние забелязвахм,е че му е необходим инструмент, защото в къщи се упражняваше на едно дигитално пиано и две наши познати организираха първоначално базар", разказа майката на Косьо Евелина Диамандиева.

И само за дни сумата за важният музикален инструмент е събрана. Новата придобивка на Косьо се оказва от изключителна важност. Защото 12-годишният пианист вече притежава над 30 награди от национални и международни конкурси, покорявайки големите сцени в Италия, Япония и Испания. Косьо вече е реализирал и свой концерт с оркестъра на Бургаската опера. Споделя, че от особена важност за него е добрият диригент.

" Ти си солист, ако сбъркаш нещо,  то всички ще го чуят. Да, диригентът е най-важен в оркестъра, защото оркестърът е доста голям състав от музиканти и ако някой свири с бавно темпо, друг ако свири с бързо, някой да свири по-силно, ще стане какафония. И трябва да има един специален човек, който да контролира силата на звука и бързината, с която свирят", каза младият виртуоз пред NOVA.

Като всяко момче на тази възраст и Косьо обича комиксите. Шестокласникът има и друго увлечение - това по нумизматиката и антиките. В колекцията му от монети особено любими са му пенсове и койцери от миналия век. А в моментите, в които почива, Косьо чете. Познава по впечатляващ начин историята на музиката през отминалите епохи, живота и творчеството на композиторите. А освен любимото си пиано, Косьо ни показва още няколко от любимците си - лабрадорът Марвин и двете котета Гизмо и Мишо.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Бум на коклюш в България
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: