Младежи се учат да управляват личните си финанси в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:47 / 22.02.2016
905
Клуб "Психология" към Национално Сдружение "Младежки Глас" организира в Бургас семинар на тема "Управление на лични финанси". Младежи имаха възможността да научат за управлението на лични финанси-планиране на финансовите средства в трудоспособен и следтрудоспособен период, инвестиции и спестявания, финансови цели и как да ги постигнем и тристълбова пенсионна система в България - какво трябва да знаем за периода след пенсионирането ни и как да се обезпечим финансово.

Според специалистът Георги Генов - консултант по пенсионно и застрахователно осигуряване: "Планираме личните си финанси на няколко периода - често желаната сума, която искаме да съберем, може да се подпомогне от допълнителни приходи - наследство, продажби и др. Целите и нуждите на всеки човек са индивидуални и за да калкулираме, как може да помогнем, се изготвя личен финансов профил - индивидуално средство, в което се уточняват всички желания, нужди, страхове и подреждането по приоритет на важните неща, за които пестим. Успоредно със спестовността върви и т.нар. автокаско на човека - живото застраховка и застраховки за неблагоприятни събития".

"Семинарът беше поредната инициатива на сдружението, което е адресирано към информираност и формиране на различни полезни умения и способности у младите хора. Изключителни благодарности към г-н Генов, който разясни въпроси свързани с това как да спестяваме и управляваме личните си финанси, както и темите свързани със задължителното пенсионно осигуряване. Къде отиват парите ни и как да имаме контрол над тях. За младите хора събитието беше изключително полезно" каза Славина Тошева, председател на Клуб"Психология" към Национално Сдружение "МЛАДЕЖКИ ГЛАС" . В следващите месеци следете страниците на сдружението в социалните мрежи, за да се информирате за другите семинари и обучения.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Спипаха бургазлия да шофира много пиян, не му е за първи път
Жена с лоша контузия след возене с "Бургасбус"
Важно! Започва приемът в първи клас в бургаските училища
9 са задържаните при акцията на полицията в Бургас
Безплатни консултации за пациенти с проблемни рамене и лакти в УМ...
Акция срещу купения вот тече в Бургас


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).