Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Млади бургаски таланти разказват във филм за своя шанс и сбъднати мечти
Автор: Екип Burgas24.bg 12:54 / 16.05.2018Коментари (0)2029
©
Как български ученици стигнаха до конкурс на НАСА във Вашингтон? Как малък музикален талант замина за концерти в Ню Йорк, а млада художничка завърши курс по илюстрация в един от най-престижните университети за изкуства в Лондон и то безплатно? Какво трябва да направят талантите от цяла България, за да спечелят стипендии и сертификати, които да им помогнат да се реализират в живота? Това са малка част от въпросите, чиито отговори ще откриете в документалния филм "Разкази за шанса и таланта“ на Фондация "Шанс за децата на България“ с автор Мартина Чачевска. Документалното видео е с продължителност 29 минути и отразява живота и работата на деца и младежи от Центъра за млади таланти в Бургас.

Идеята за създаването на филма е на председателя на Фондацията Лилиана Славова. Тя решава да събере разказите на децата, които са участвали през годините в различни творчески проекти на Центъра за млади таланти в Бургас и самите те да създадат у зрителите представа как се работи там и какви възможности се предоставят на младите хора. Създаването на център за даровити деца в родния й град е нейна сбъдната мечта. Завършила образованието си в чужбина, тя се завръща с убеждението, че всеки българин трябва да направи по нещо за страната си. Заедно с няколко свои съученици и приятели от английската гимназия тя решава да създаде национална неправителствена организация за подпомагане на даровити деца и център за млади таланти в родния си град Бургас. Седем години по-късно първите възпитаници на този център застават пред камерата и разказват своите преживявания и възможностите, които са получили благодарение на участието си в различни творчески проекти, конкурси и състезания. Фондацията разполага с богат фонд от лични архивни кадри, които илюстрират техните разкази. Във филма има много усмихнати лица, шарени рисунки, музика, танци, театър. Той съдържа и важна информация за това защо серификатите от един център в Бургас са толкова ценени по света и как всяко талантливо дете може да се сдобие с тях.

Премиерата ще се състои на 21 май в Гранд хотел и СПА "Приморец“, когато центърът за млади таланти в Бургас и фондация "Шанс за децата на България“ официално ще отличат най-успешните даровити деца с програмата си "Награди, стипендии и отличия“, наградени ще бъдат и финалистите от I-вия математически турнир за Бургас и региона за деца в предучилищна възраст "Многознайко“, отново организиран от Фондацията. Осмото издание на церемонията по награждаването ще се състои в навечерието на Годишния празник на таланта и гостите ще имат възможността да видят и авторското модно ревю - "С дъх на лято“ на талантливите момичета от проекта по моден дизайн с ръководител известната бургаска дизайнерка - Мария Танева, както и Годишна изложба на участниците в проектите по изобразително изкуство – "Мога и обичам“, с ръководител Таня Стоянова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: