Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Много бургазлии скочиха срещу еротични билбордове и реклами
Автор: Екип Burgas24.bg 14:49 / 11.03.2014Коментари (4)2289
©
Бургазлията Георги Йорданов внесе жалба в Община - Бургас срещу билбордовете и рекламните пана в града ни, които имат еротично съдържание. Той счита, че те са напълно неприемливи за показ на обществени места. Жалбата му е придружена със снимки на някои от обектите с такава реклама и с подписка от над 200 души, които също желаят община Бургас да се заеме най-сетне с решаването на този проблем.

Burgas24.bg
предлага на вашето внимание жалбата на гражданина:

ЖАЛБА

От Георги Йорданов

Уважаеми г-н Кмет и Общински съветници,

Искам да изкажа пред Вас своето възмущение от силно предизвикателните реклами, съдържащи откровено еротично съдържание в нашия град. Тези реклами са позиционирани на обществени места, достъпни за всички граждани, без значение от тяхната възраст, като възлови кръстовища, витрини на магазини, в близост до училища и детски градини, на билбордове по главните булеварди, в големите търговски центрове и т.н.

Искам да Ви запозная и с някои конкретни случаи, мотивирали ме да напиша тази жалба. Зад хотел "Атаген" се намира секс-шоп с изключително много и граничещи с порнографията изображения на секс играчки, на голи и разголени жени, позиращи дори и в актови пози. Цялата тази "картина" е в непосредствена близост до основно училище и детска градина. Необходима беше намесата на медии, за да бъде принуден търговецът частично да цензурира облика на своя магазин. Направи ми и впечатление, че поради пуснат сигнал към БТВ по този казус, през декември 2011г. служител на община Бургас заяви в ефир, че въпросното рекламно-еротично съдържание е от две седмици, въпреки че то беше поставено повече от 2 години преди това. За щастие към момента, както споменах, тези изображения са частично цензурирани макар и не достатъчно според мен.

Друг подобен случай е рекламата на кабелна телевизия RN-TV, намираща се на кръстовището на пл. "Трапезица". Рекламата представлява гола жена, прикрила умело интимните части от своето тяло с вериги - всичко това в размер с височина от около 6-7м. Отново след намеса на електронна медия рекламата беше цензурирана макар и с трудно забележими стикери. Беше необходимо отново да бъде подаден сигнал, за да бъдат поставени адекватни по големина стикери.
Това са само част от начините, чрез които търговци се опитват да спечелят интереса на нас, гражданите. Вярно е, че сексът продава, но е вярно и че сексът може и да развращава. Искам да се позова на глава втора, член 3, алинея 6 от "Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас", който гласи: "Забранява се извършването на действия, които нарушават моралните норми за поведение на обществени места." Смятам, че именно този текст не е спазен чрез гореописаните ситуации.

Обръщам се към вас поради желанието ми да придадем един по-културен и естетичен облик на нашия красив град Бургас, което не може да стане, ако не се разграничим от пошлото и неприличното. Най-вече се обръщам към Вас, заради децата, които нямат изградена ценностна система и приемат случващото се около тях като нещо нормално. Като баща считам за своя лична отговорност да възпитам сина си, че сексът и голотата имат своето място в живота, но то не е на улицата. Че неморалното не бива да бъде показвано и неглижирано, още по-малко да бъде приемано и подкрепяно като част от нашето ежедневие. Отново искам да цитирам член 3 от "Наредбата за опазване на обществения ред на територията на община Бургас", но този път алинея 22, в която е вписано следното: "Забранява се допускането на деца до обществени места, в които се представят програми с еротично или порнографско съдържание, в игрални зали или игрални казина". Това е чудесно, но никъде не се споменава, че е забранено това еротично и порнографско съдържание да излиза извън тези обществени места. Нещо, което очевидно е факт.

Ето защо се обръщам към Вас с молба да се разпоредите да бъдат прегледани внимателно всички рекламни табели и билбордове в град Бургас и всички изображения със сексуален подтекст да бъдат премахнати. Децата ни и без друго са обект на ранна сексуализация от телевизията и Интернет, само че аз като родител мога да огранича това в дома си, но не мога да не се движа по бургаските улици или да завържа очите на детето си като минава по тях.

Моля да следите за адекватното и навременно прилагане на Наредбата за обществения ред в частта й, засягаща защитата на децата на обществени места, както и прилагане на съответните санкции при нарушаването й.

Прилагам и подписка от 200 души, подкрепящи жалбата ми.

С уважение: Г. Йорданов









Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.03.2014 г.
0
 
 
Напълно подкрепям повдигната жалба и се надявам за положително реагиране от управата на града ни!
Aнонимен
на 11.03.2014 г.
0
 
 
И още повече искат Бургас да бъде красив и модерен град,а не по улиците му да обикалят и агитират разни сектанти.Някои болни мозъци май не правят разлика между реклама,еротика,порно.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: