Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Много изненади за най-малките от бургаската опера
Автор: Екип Burgas24.bg 09:21 / 17.12.2021Коментари (0)511
©
В съботния ден /18-и декември/ от 11 часа Държавна опера – Бургас ще създаде повод за настроение и за децата, и за техните родители с празничното утро "Дядо Коледа идва в Операта“. Децата ще посрещнат добрия белобрад старец, който ще им донесе дългоочакваните подаръци на красиво оформената сцена, украсена с голяма елха. Ще бъде представен и спектакълът "Снежанка и седемте джуджета" по музика на Атанас Косев.  Детската публика ще проследи вълнуващия сюжет на приказната история от Братя Грим, с която ние, възрастните, сме израснали и с която сме разказвали нашите деца – за нежното момиче Снежанка, нейната зла и отмъстителна мащеха, за седемте джуджета – Професора, Кихльо, Смешко, Любопитко, Всезнайко, Мърморко и Малчугана, които приемат красивото момиче с бяло като сняг лице и черна като абанос коса в своя свят, в който властва добротата, толерантността, чувството за дълг и взаимопомощ.

Обичаната приказка за Снежанка и джуджетата ще представят солистите: Шмилена Султанова – в ролята на Снежанка, Лина Пеева – като злата Царица, в образа на Принца, спасител на Снежанка, и Огледало – Милен Динолов /който ще влезе в ролята и на Огледалото/, Разказвачът, който представя на аудиторията основните герои и линии в сюжетното развитие, ще бъде Бранимир Недков, Професора – Калина Попова, Кихльо – Мирослав Димитров, Смешко – Александър Перпериев, Любопитко – Весела Апостолова, Всезнайко – Петър Тихолов, Мърморко – София Ловджиева, Малчугана – Мария Добрева.

Режисьор на постановката за деца е Дарина Главанакова-Бакърджиева, сценографията е на Иван Токаджиев, танците са дело на Галина Калчева, Помощник-режисьори – Лина Пеева и Петър Тихолов. В спектакъла за деца участват и артисти от балетния състав на Държавна опера – Бургас.

“Прекрасно е, да предаваш магията на музиката на децата!“, казва помощник-режисьорът на постановката Петър Тихолов, който влиза в ролята на най-високото джудже – Всезнайко, в интервю за Общинско радио "Гласът на Бургас“ по повод юбилейното петдесето представление на спектакъла за деца "Снежанка и седемте джуджета“, което беше през м. февруари т. год. Той разказва за отговорността, която оперните артисти поемат, възпитавайки от сцената децата и младите зрители.

Творческото дълголетие на постановката се дължи на прекрасната музика и сценарий, на майсторската режисура и чудесното артистично присъствие на всички, които в съботния ден на 18-и декември ще зарадват най-малките зрители.

Спонтанни, бурни и изпълнени с детска чистота и вяра в добрия край на всяка приказка са реакциите на детската аудитория в края на всеки спектакъл на "Снежанка“. Децата са най-точният барометър за искреността в изкуството и проследяват цялото действие с внимание. Те реагират на драматичните завръзки в сюжета, които всички знаят, но всеки път отново, и отново съпреживяват перипетиите на доброто момиче с тежка съдба, преследвано от злата си мащеха, но закриляно от благородните джуджета. На финала децата в Зала Опера бурно изразяват радостта си от щастливия край на приказката. Важен е поучителният позитивен край, който дава надежда, че Доброто може да властва не само в приказките, а и в реалния живот – ако спазваме ценностите, в които сме възпитавани.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Григор Димитров в турнири през 2024 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: