Много милиони потичат към Бургас

Автор: Иван Сотиров
Коментари (1)
12:06 / 02.01.2024
4036
Проекти за над 400 млн. лв. ще бъдат финансирани в Бургаско до края на 2026 година. Това обяви на брифинг в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който бе в града в компанията на голяма част от кметовете от Областта, предаде репортер на Burgas24.bg.

След десетина дни започнат действителните строително-монтажни работи по изграждане на Университетската педиатрична болница, която ще намира на общински терен в двора на УМБАЛ -Бургас. "Готов е техническият проект, избрана е строителна фирма и тази за технически надзор. В момента се променят трасетата на водопроводите, кабелите и тръбите на Топлофикация, за да започнат големите строителни дейности“, отбеляза кметът на Бургас Димитър Николов.

Като един от мащабните проекти, който ще се реализира в града, бургаският градоначалник открои Южния обход на Меден рудник с двете кръгови кръстовища там. "Надявам се в най-скоро време да бъде готов техническият проект, за да започне изгражданото му на лотове. Това ще мобилизира изключително много специалисти, строители, проектанти, инженери, надзори - това е огромна строителна дейност като мащаб“, отбеляза Николов. Сред големите транспортни проекти, които ще се реализират в Бургас, са улиците "Одрин“, "Св. Патриарх Евтимий“, "Оборище“ и "Гладстон“.

"Средствата, които са предвидени за област Бургас до края на 2026 г., са на стойност от 404 млн. лв. Само за Община Бургас, проектите, които ще бъдат финансирани са 28 и са на обща стойност 237 млн. лв.“, допълни народният представител Теменужка Петкова.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Сигнал на майка от Бургас: Въведоха такса "вадене на кърлеж"
Представители на Бургас ще се включат в Годишната среща на фестив...
Млада поетеса от Бургас прослави България на световен конкурс
Рибар от "Ченгене Скеле" разказа за опасната риба групер в Черно ...
Очаква се в Община Бургас да постъпят нови средства
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).