Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Мобилно приложение атакува бургазлии с фейк новини, обяви се за спасител на нацията
©
Снимката е илюстративна
В последните месеци едно мобилно приложение за граждански сигнали буквално наводни социалните мрежи. Платформата обаче залива хората не с постигнати резултати и решени проблеми, а с патетични заглавия, които с нищо не се различават от т.нар. фейк новини. Информацията, която създателите на приложението натрапват на потребителите си е агресивна и меко казано подвеждаща. С нея вместо да помагат на гражданите и да улесняват комуникацията с институциите, самообявилите се за "спасители на нацията" целенасочено изтъкват себе си, приписвайки си несъществуващи заслуги и разводняват проблемите.

За да привлече вниманието на бургазлии, онлайн платформата стартира с откровени лъжи като "десетките отровени кучета и котки в Меден рудник". По-наивните може и да са се хванали на информацията, поднесена  без грам конкретика, без посочен район, без имена и дори без актуални снимки. Фактът, че нито една зоозащитна организация не обърна внимание на "анонимката" е показателен!

Последваха  редица гръмки заглавия: "След сигнал чрез еди-кое си приложение, ремонтираха 20 улици в Бургас". "Благодарение на същото приложение, репатрираха 50 изоставени автомобила"… За няма и три месеца създателите на онлайн платформата си присвоиха редица заслуги като предстоящия ремонт на Филхармонията, премахването на мистериозни "капани-убийци" , пускането на "важен светофар" и какво ли още не.

Връх на наглостта е твърдението, че безплодните напъни на анонимното приложение имат заслуга и за поредните глобички, наложени на "Лукойл" и "Кроношпан". Битката срещу замърсителите на въздуха в Бургас се води от години, периодично се организират протести, сезират се институции. Граждани, медии и организации обединяват усилията си в тази битка много преди някакви самозванци да решат да се бият в гърдите, че са отървали града от най-голямото му проклятие. Защото ако въпросните "спасители" познаваха поне малко проблемите на бургазлии, щяха да знаят, че подобни глобички често се налагат на "Лукойл" и "Кроношпан", но това е много малка, несъществена част от оборота им, и бургазлии са убедени, че санкциите са само прах в очите на хората и след тях всичко си остава постарому.

Каква е истинската цел на приложението, зад което стоят Плейбой-Риалити звезда и ай ти спец – тепърва ще става ясно. Двамата вече се похвалиха пред "Капитал", че са получили финансиране в размер на 10 млн. долара от американски инвестиционни фондове, но не посочват източника на финансиране, а всеки, който се занимава с инвестиционни проекти и развитието на стартъпи знае, че това е задължителен реквизит. Няма да е изненада, ако "10-те млн. долара" са поредната димка от създателите на платформата.

И тъй като те не са бургазлии и темите им със сигурност ще се изчерпят, което ще наложи да се изпари и самохвалството им, Burgas24.bg дава още няколко предложения за следващите месеци. Споменаваме проекти, които така или иначе ще започнат да се изпълняват. Авторите на платформата може да си припишат заслугите и за тях:

- Благодарение на… ремонтират бул."Струга"

- След публикация на… реконструират дома на Нефтохимика (Авторите на платформата трябва да знаят, че това е сградата, която се намира на площад Тройката. Там има концертна зала, провеждат се и заседанията на Общинския съвет. Важно място за Бургас!, б.р.)

- След сигнал на… обновяват стола "Младост"

- След публикация на… Пращат спасителите на Северния плаж (които според договора си трябва да са на плажната ивица най-късно на 1 юни)

Източник: Стиляна Божидарова








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 25.04.2018 г.
0
 
 
Някой е дал 10 милиона за приложение, в което ние хората да се топим един друг, и общината да ни глобява. Нищо чудно и общината да е дала тези пари... Като разгледах приложението, видях, че сигналите са главно за неправилно паркирали коли (със снимки, на които се вижда номера, за да се наложи по-лесно глоба), незаконни строежи (частни къщи, с точен адрес, за да се глобят по-лесно хората)...явно хората, които ползват това приложение дори не осъзнават, че са неплатени агенти на общината. В категориите липсват важните теми, а има само маловажни (сигурно да не би някой да подаде сигнал срещу общината и някой служител да бъде глобен) Няма нито един случай, благодарение на приложението на глобен служител. Единствено "Поради многото жалби, общината иска допълнително 50 милиона за запълване на дупките на улица ..." А и главният проблем - краденето на държавни пари - явно по никакъв начин не се контролира от това приложение, а само се пързалят хората, че вече няма нужда да правят нищо, защото вече имало кой да се грижи вместо тях - стойте си пред телевизорите и си коментирайте, не ни пречите. Единствените, които биха спечелили от такова приложение са управниците, техният финансов интерес със сигурност е по-голям от 10 милиона и без да се замислят биха си платили за приложение, с което са успят баламите, за да не им пречи никой да си крадат на спокойствие.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2018 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: