Модерна камера излъчва в реално време от Атанасовското езеро

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
12:51 / 08.07.2018
6396
Царството на птиците - Атанасовското езеро вече е с подобрена система за видеонаблюдение и възможност за излъчване в реално време. Любопитното ежедневие на обитателите на лагуната, промените в състава и поведението им става възможно чрез наблюдението на 80% от площта на Южния солник.

Съвсем наскоро екипът на Българска фондация Биоразнообразие подобри системата за видеонаблюдение чрез инсталиране на модерната PTZ камера, която излъчва в HD формат и има удивителното 32-кратно приближение, а така покрива периметър  с радиус повече от 1000 м.

Атанасовско езеро е необикновено място, разположено в рамките на самия град Бургас, но запазило до голяма степен своя естествен облик. Със своите 333 вида птици, които гнездят, зимуват, мигрират или се хранят и почиват тук, то е най-богатото на птици място в България. В Атанасовско езеро повече от век се добива сол за хранителни нужди чрез изпарение на морска вода. Този природосъобразен добив благоприятства живота на птиците.

Системата за видеонаблюдение позволява да се наблюдават редки и защитени видове птици, които гнездят или почиват тук, обичайни и извънредни астрономически и климатични явления. Вие също може да споделяте вашите интересни и забележителни наблюдения на птици и други от неповторимите създания, които виждате в Южен солник , а ние ще се опитаме да ги покажем на широк кръг почитатели.

Езерото е разделено на Южно и Северно – южната част е защитена местност, а северната – поддържан резерват. Цялото езеро и околните земеделски територии са Натура 2000 зона. Атанасовско езеро е Рамсарско място с международно значение. Важно за птиците, важно за солта, важно за хората!


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...
Тази информация е важна за всички 2200 абитуриенти, които ще изпр...
Драстично увеличение на заразните с коклюш в Бургаско!
Важно за зелената зона в Бургас!
Експерт: Ако не се вземат мерки, след 100 г. България изчезва
44 000 в Бургаско обявиха доходите си пред НАП


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).