Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Момичето, което колабира пред прага на бургаска болница, се възстановява
Автор: Екип Burgas24.bg 11:25 / 12.01.2023Коментари (0)6576
©
Защо семейство обикаля  3 болници в Бургас, а накрая лекари помагат на дете, колабирало върху изтривалка във фоайето? Какво точно се е случило и в какво състояние е в момента детето?

След назначените проверки както близките на детето, така и здравните власти отказват да дадат повече информация за случилото се. Вчера обаче екип на bTV се срещна с вуйчото на  13-годишната Яница, който разказа, че момичето се е почувствало зле във вторник вечерта.

Отказват да им окажат спешна помощ, а детето продължава да се чувства отпаднало и да се влошава. Цялото тяло е било ледено, студено и посиняла, с изтръпване по крайниците, с безсилие, не може да стои права детето. И са ги изпратили на т.нар. спешен кабинет, където е имало и други чакащи хора. Вътре не е имало лекар, вероятно са били по отделенията някъде. И от там те съответно, като не получават адекватна и бърза помощ, отиват към друга болница съседната "Маджуров", разказва Иван Иванов. "Приеха я, прегледаха я със слушалки, с пипане по корема и такива работи. Казаха, че детето не е в тежко състояние и може да се прибере. Обаче вече на излизане от болницата детето тотално изгуби силите си и съзнание, падна на земята, студено беше тялото, не дишаше и цялото синьо", продължава разказа си вуйчото на детето.

"Не обвиняваме никого. Ние споделяме нашия проблем и това, което ни се е случило, да не се случва с други хора, които търсят такава помощ", казва още Иван Иванов. Гледната точка на  болниците  е различна. Те изпратиха свои писмени становища. "След извършена вътрешна проверка заявяваме, че на територията на МБАЛ  "Бургасмед" няма данни за регистриран пациент с посочените в медийни публикации данни. Въпреки това уточняваме, че към посочения период леглата в Детско отделение на болницата са били 100% заети", посочват от там.

"Родителите са пристигнали в  болницата  с оплакване, че на детето са му студени ръцете. В Спешно отделение са преценили, че случаят не е спешен и детето не е за хоспитализация. Насочено е за преглед към неотложен кабинет, тъй като в този момент в Спешно отделение е обработвано дете с опасност за живота след поглъщане на чуждо тяло. В неотложния кабинет също е имало пациент, както и други чакащи. Родителите са отказали да изчакат специалистът да се освободи и си тръгнали",  се казва в становището на УМБАЛ-Бургас.

"Свършили са си работа колегите ми, успели са да възстановят дишане и съзнание. Има няколко придружаващи заболявания, както и скорошна ортопедична операция. Тъй като ние нямаме специалност нито ортопедия, нито неврохирургия, а има тръпнене на крайниците, дежурният колега е преценил, че там ще има нужда от тези консултации и е по-логично да е в голямата многопрофилна болница", обясни от своя страна д-р Александър Маджуров, собственик на МБАЛ "Маджуров".

Понеже се обади много притеснен бащата, нито го питах за име, нито за име на детето, звъннах на изпълнителния директор, звъннах и на шефа на "Спешно отделение", обясних им. Казах му на човека да отива веднага в УМБАЛ-Бургас, защото знаех, че там има осем или девет свободни легла. Ще проверя случая и защо се е стигнало до това", коментира д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас. Момичето е в добро състояние към момента и се възстановява.



Още по темата: общо новини по темата: 4
17.01.2023 »
11.01.2023 »
11.01.2023 »
11.01.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: