Моноспектакъл по родопски документални разкази наднича в забравените български души

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:14 / 10.11.2017
2732
Моноспектакълът "Забравена от небето" по документалните разкази на Екатерина Томова, в който актрисата Боряна Стамболиева от Театрална студия "Талантино" ще представи най-съкровената изповед на старата българска душа, ще бъде поставен в Кукления театър в Бургас на 28 ноември от 19 часа.

До Боряна Стамболиева на сцената ще видим и Тони Георгиева, която ще подкрепи с присъствието си образа на главната героиня. Текстът е подбран от режисьора на постановката Станимир Карагьозов от сборника на Томова "Забравени от небето", в който са събрани действителни съдби от родопския край. В спектакъла зрителят ще надникне в най-дълбоките кътчета на душата на старите българи, ще погледне през очите на хората, отдавна забравени от съвременния свят, ще открие изумителна гледна точка към живота, която обаче е най-естествената за вече отдавна изгубените ни предци. Това, което неминуемо ще напомни за себе си, е нещо, което сме чели у Хайтов... Но тъй като на сцената ще видите театър по документалистика, то изводът е, че ще наблюдавате първоизточника. Това е един моноспектакъл, построен на автентичната българска философия и душевност.
Самият режисьор на "Забравена от небето", Станимир Карагьозов не желае да обсъжда спектакъла си предварително. В социалните мрежи той просто публикува афиша на постановката с думите "Тук освен плаката няма да има нищо повече! Там, на сцената..." Причината е, че текстът не би могъл просто да се разкаже; той трябва да се усети и да се преживее, за да разбере съвременният българин дълбочината и възприятията на старата българска душа. Забравена дори от небето.

Спектакълът не би бил същият, ако не бяха хореографията на Златина Амелева и музиката на "Кайно Йесно Слонце" - два елемента, без които идеята не би могла да бъде предадена такава, каквато е.

Билети може да купите на касата на Операта или да запазите на телефони 0884 309055 и 0888 244503.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).