Монтираха допълнително осветление по улица "Транспортна"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:16 / 20.06.2011
1478
Тези дни приключва изпълнението на проекта за монтиране на допълнително осветление по улица "Транспортна". Обектът бе включен в програмата за капиталови разходи на Община Бургас за 2011 г., а стойността му е 120 000 лв.
По ул. "Транспортна" съществуваше изградено улично осветление в двете кръгови кръстовища за гр. София и гр. Варна, в кръстовищата за "Карфур" и "Лидл", както и едностранно, откъм к-с "Изгрев", което е крайно недостатъчно.

В момента се довършва изграждането на допълнително осветление в разделителната линия на улица "Транспортна". С този проект Община Бургас осигурява безопасност на движение и комфортна нощна атмосфера в района.
"Очакваме намаление в броя на пътно-транспортните произшествия, криминалните и вандалски прояви на добре осветената улица", заяви кметът на Бургас Димитър Николов.
Монтираният тип осветително тяло, неговата оптическа система и светлинният му източник ще осигурят сигурна защита от атмосферни въздействия, слънчева светлина и механични повреди.

Използвани са енергоспестяващи лампи с висок клас на защита и подходяща светлотехническа характеристика, които ще улеснят бъдещата поддръжка на осветлението по ул. "Транспортна" и ще намалят разходите за него.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Бургас:
Бургаският филиал на НХА представи новата си магистърска програма...
Австрийски пенсионер пострада на паркинг в Бургас
2 инцидента с кондукторки в автобуси на "Бургасбус" само за седми...
Разбиха ферма за канабис в село край Бургас
По родното Черноморие може да намерите цаца от 4 до 15 лева
В Бургас представиха единствения в света апарат за телемедицина с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).