Морски общини подадоха сигнали за строителство в защитени територии

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:37 / 21.01.2013
1115
Общините Созопол, Бургас, Поморие и Царево са подали сигнали за строителство в защитени територии и земи от "Натура 2000", за преотреждане на земи от Държавен горски фонд и смяна на статута с цел строителство в Междуведомствената комисия, който се занимава с такива сигнали, съобщи областният управител Константин Гребенаров. Те са изпратили тези сигнали, който са подадени при тях, след писма от Междуведомствената комисия.

"В момента тези сигнали се обработват от експертите на Междуведомствената група и до сряда ще имаме съответния резултат", допълни той.

В резултат на сигнали от журналисти са възникнали и още два случая. Единият е във връзка със строеж на плажа в Харманите и евентуален строеж на територията на плажа на къмпинг Корал. И двата случая се проверяват.

"Предстои да бъдат извършени технически експертизи, наслагване на кадастралните карти и да се види дали има нарушения. В единия случай дали застъпват територията на плажа, а по-късно за Корал получихме информация, че гл.архитект на община Царево си е изтеглил строителното разрешение, така че там строителство не е извършено и скоро няма да бъде извършено, докато не се реши дали строителното разрешение няма да бъде атакувано от инвеститора и какви ще бъдат неговите действия в бъдеще", каза още Гребенаров.

До момента няма нарушения, свързани със строителство на защитена територия. "За два от случаите експертите установиха, че не е приключила процедурата по смяна на статута, така че очакваме информация от съответната община дали това е липса на информация при нас или действително има някакви пропуски при процедурата, така че в последствие ще търсим решение на тези два проблема", посочи областният управител на Бургас.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Попариха ни: Плащаме повече за сянка на плажа, вижте цените в Бур...
Страхотен фестивал с Бургас днес, ще бъде незабравимо
Бургас се прекланя пред паметта на Ботев
Кметът Николов за първи юни: Скъпи деца, вие сте нашата радост, б...
В Бургас температурите ще минат 30 градуса и утре
Задържаха Исус от "Победа", заподозрян е в търговия с вот


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).