Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Морското училище с нова стъпка по пътя към създаване на професионален морски колеж в Бургас
Автор: Иван Сотиров 14:36 / 01.04.2021Коментари (0)2014
©
Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола“ направи нова сериозна стъпка по пътя към превръщане на Бургас в център на морското образование в региона и създаване на професионален морски колеж.

За постигане на целта директорът на Морското училище инж. Христина Жабова подписа Меморандум за сътрудничество с представителите на Клуб по спортен риболов "Гларус“, Южно-български морски образователен център, Пристанище Бургас, Черноморски институт и Бургаска морска асоциация.

Инициативата е подкрепена още от к.д.п. Александър Александров – Морски посланик на добра воля на Международната морска организация и магистър по Морско образование в "Световен морски университет“, Малмьо /Швеция/, к.д.п. Ивайло Пасков - член на Управителния съвет на Българска асоциация на морските капитани /BSMA/, Параходство БМФ и к.п.д. Александър Илиев – член на УС на Бургаска морска асоциация.

Събитието се състоя в заседателната зала на КСР "Гларус“, където подкрепилите и подписали меморандума се ангажираха да положат усилия и да работят за развитие на морското образование и създаване на Професионален морски колеж в Бургас.

Към инициативата могат да се присъединяват и други институции, експерти и специалисти, имащи правомощия и компетенции по решаване на определени морски въпроси.

Създаването на Професионален морски колеж в Бургас цели подготовката на специалисти за оперативни дейности в морските индустрии, пристанищни дейности, корабоплаване и опазване на околната среда, които притежават по-висока квалификация и чиито знания, умения и компетентности съответстват на изискванията на Национална квалификационна рамка, Европейската квалификационна рамка и Международната морска организация /IMO/.

Само две седмици по-рано Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Св. Никола" подписа споразумение за сътрудничество с Южнобългарския морски образователен център и обучение на гимназистите там, а малко преди това бе сключен договор с холандската компания "VSTEP BV“ за закупуване и доставка на модерен морски симулатор тип "NAUTIS Desktop“ за по-добрата им и квалифицирана подготовка.

Това, заедно с разкриването на новата специалност "Експлоатация на пристанищата и флота“, затвърждава постоянното развитие на гимназията, след прехвърлянето й към Община Бургас и съвместните усилия за модернизация на материалната база и за повишаване качеството на образованието в нея.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: