Мотивират бургазлии да проверят актуалния си ХИВ статус

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:44 / 24.11.2014
662
"Европейска седмица, посветена на изследването за ХИВ", се провежда в цялата страна. Кампанията започна на 21 ноември и ще продължи до 28-и. Във всички градове на България се извършва бързо и анонимно изследване за ХИВ в мобилни кабинети. В Бургас днес лабораториите ще бъдат разположени, от 16:00 до 18:00 часа, пред входа на мол "Галерия" и на 28 ноември, от 16:00 до 18:00 часа, пред входа на мол "Плаза".

Екипи от доброволци на Общински младежки клуб "J.J.Cool A", Община Бургас, Сдружение "Равновесие", Фондация "Областен ромски съюз" и Сдружение "Доза обич" ще раздават информационни материали, които ще популяризират употребата на предпазни средства. Другата идея е гражданите да бъдат мотивирани да проверят актуалния си ХИВ статус.

Инициативата "Европейска седмица, посветена на изследването за ХИВ", се подкрепя от Община Бургас, Местен обществен комитет по СПИН, Местен координационен офис по СПИН и Националната програма "Превенция и контрол на ХИВ/СПИН".

Целта е да се повиши обществената информираност по отношение на ХИВ инфекцията, да се популяризира изследването за ХИВ и да се даде възможност на всеки да узнае своя ХИВ статус.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Пъстро шествие, концерт и разнообразни събития в Бургас за 24 май...
Почина д-р Красен Генев
Важно за шофьорите по магистрала "Тракия", които ще пътуват посок...
Сливенската епархия избира претендентите за следващ митрополит
Бургазлийка ще премине по червения килим в Кан
Кметът на Бургас празнува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).