Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Мото поход против домашното насилие ще премине през Бургас
Автор: Иван Сотиров 11:38 / 14.10.2019Коментари (0)1044
©
Мото поход, посветен на домашното насилие, включващ градовете в България и Румъния, в които има клубове на Зонта интернешънъл, ще премине днес и през Бургас. Откритата сцена "Охлюва" в Морската градина ще бъде поредния пункт, на който маратона ще спре. Официално ще го посрещнат ареа директорът на Ареа 05 на Зонта Интернешънъл - Донка Петкова, вицеареът директор - госпожа Бистра Илиева, зонтианки от клубовете в България,  Севдалина Турманова – зам. областен управител на Област Бургас, проф. Галя Христозова – ректор на БСУ Бургас и инспектора по превенция към ОДМВР – Бургас и представител  на Special Olympics България - Цветелина Рандева.

Мото походът е организиран в чест на 100-годишнината на Зонта интернешънъл от президентките на 11-те Зонта клуба в България и Румъния. Събитието е част от тържествата по случай годишнината на Зонта интърнешънъл, която е най-влиятелната международна неправителствена организация за по-добър живот на жените и момичета в свят без насилие. Мото походът цели събуждане на общественото съзнание, предизвикване на промяна на остарелите стереотипи и социални настройки, довели до това домашното насилие все още да е част от ежедневието на много семейства по света. По социологически данни всяка четвърта жена в даден момент от живота си е била жертва на домашно насилие, а насилието в училищата нараства с тревожни темпове. Все повече са и момичета, ставащи майки и съпруги преди да са навършили 18 години.

С мото похода ще се пренесат знаме и послание към следващите поколения в чест на стогодишнината на Зонта интернешънъл. Те ще бъдат получени от президента на Зонта – Стара Загора, като ще се предадат тържествено на президента на Зонта – Варна – следващия град, където утре мото похода ще спре. Знамето и посланието е предвидено да бъдат връчени за последно на 17.10.т.г. на президента на Зонта – Велико Търново от президента на Зонта – Урлати, Румъния, като след това ще бъдат предадени за съхранение в Националния исторически музей.

На откритата сцена на "Охлюва" от 17.30 ч. днес, когато в Бургас ще спре международния мото поход, освен официалната церемония по популяризиране на каузата за борба с домашното насилие, като поздрав е предвидено и изпълнение на степендиантката на Зонта клуб - Бургас - Габриела Йорданова от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" – Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Почина патриарх Неофит
Парламентарни избори 2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: