Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Може ли любимото място за самоубийства на бургазлии да бъде обезопасено? Вижте какво предлагат от ОЗБГ!
Автор: Екип Burgas24.bg 10:31 / 12.06.2018Коментари (2)10619
© Burgas24.bg
Да бъдат взети мерки, с които да се сложи край на самоубийствата от Моста, настояват от ОЗБГ. Burgas24.bg припомня, че членове на организацията спасиха неотдавна решила да сложи край на живота си млада майка.

Една от предложенията е да се инсталират камери за видеонаблюдение, които да заснемат цялото съоръжение, както и водата около него. Според ОЗБГ камерите трябва да обхващат поне на 50 метра от водата около Моста, а колкото по-голяма е зоната, която ще се наблюдава, толкова по-голяма ефективност ще има. Камерите трябва да бъдат достъпни и за граждани, които ако забележат инцидент да могат да подадат сигнал. 

Сред предложенията на ОЗБГ са още да се монтират камери за видеонаблюдение и под Моста, както и осветление.  Колоните на съоръжението могат да бъдат обвити със стоманено или полипропиленово дебело въже. През 1 метър да бъдат поставени пластмасови дръжки или дръжки от въже, за да може спасители, скочили или паднали хора да се захващат. Също така е възможно около колоните да бъдат специално изработени и поставени пластмасови обръчи. През метър на тези обръчи да бъдат поставени дръжки. Обръчите /метални или пластмасови/ да бъдат захванати за колоната, но да са издадени на поне един метър от нея. В случай на вълнение захваналият се да не се нарани в колоната на мостика.

Също така колоните може да бъдат обвити с дебело стоманено или полипропиленово въже и на него да бъдат закачени /през метър/ малки шамандури. Предлага се още определени места около Моста да бъдат поставени големи шамандури, на които да има няколко дръжки. Шамандурите да са на разстояние около 30 метра от съоръжението и да са с диаметър не повече от 1 метър.

На самия Мост, през определено разстояние, може да бъдат закачени пластмасови пояси с въже, дълго минимум 30 метра. Когато има скочил или паднал човек във водата, хората да имат възможност да хвърлят пояса с въжето. Ако гражданин скочи да спасява друг човек, то той ще може сам да хвърли пояса и с него да доплува до скочилия или падналия.

Скачането от мостика в момента е забранено, но това не пречи на младежите да скачат за удоволствие. От ОЗБГ предлагат да има дати и часове, в които скачането да е разрешено, но да има и спасител, като по този начин всички ще са доволни, а забавлението ще е безопасно.

Положителният ефект от предложенията ще е намаляване броя на човешките жертви, а отрицателни ефекти няма, посочват от ОЗБГ. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.06.2018 г.
0
 
 
Този,който е решил да се дави ще го направи независимо от всичко.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Бургаското летище
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: