Може вие да сте новият младежки ученически омбудсман на Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:10 / 14.02.2020
900
Считано от 17.02.2020 год. стартира процедура за избор на младежки ученически омбудсман и негов заместник на община Бургас. Младежкият ученически омбудсман на община Бургас и неговият заместник се избират сред учениците от 9-ти до 12-ти клас на училищата в община Бургас. Мандатът им е едногодишен, с право да бъдат преизбирани за още един мандат, като кандидатстват екипи от двойки.

Всяка двойка кандидати трябва едновременно да отговаря на следните условия и критерии:

-  Да са ученици от 9 до 12 клас.

-Да имат успех над "Много добър" 5.00 за предходния учебен срок.

-Да притежават високи морални качества.

-  Да нямат наложени наказания.

- Да представят списък с имената и подписите на минимум 20(двадесет) свои симпатизанти- ученици и/или учители (не родители и/или др. роднини).

- Да представятнай-малко2(две) писмени препоръки от учители, като едната задължително е от класния ръководител, удостоверяваща изискванията по т.2.3 ит.2.4. от Регламента за процедурата по избор на младежки ученически омбудсман.

- Документ за успеха на кандидата от завършен първи учебен срок

- Да са се регистрирали в определения срок за участие в избора.

Подаването на изброените документи за кандидатстване става в кабинета на Обществения посредник на територията на община Бургас, на ул. "Шейново“, № 24, ет.4, стая 404-всеки работен ден от 09.00 до 16.00 часа. Краен срок за регистрация е 28.02.2020 г. до 16.00 часа. Правилника за организацията и дейността на Младежки  ученически омбудсман на община Бургас и Регламента за изпълнение на процедурата по избиране на младежки  ученически омбудсман на община Бургас е на разположение за всички интересуващи се в кабинета на общественият посредник на община Бургас.

Комисията по избора е в състав от 5 души: общественият посредник на община Бургас, кмета на община Бургас (или друго определено от него лице), координатора на Асоциация Бургаски младежки и детски парламент и двама ученици- председател и заместник-председател на  Асоциацията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Ученици посетиха Деня на отворени врати на Окръжна прокуратура Бу...
Трима в Бургаско останаха без коли само за ден
Ученичка от Бургас реши да премине на червен светофар, попадна в ...
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).