Мъжът, убил дядо си в Карнобат, остава в ареста

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
18:37 / 23.08.2010
1298
28 годишния Христо Тунчев от София, който преди два дни уби дядо си в Карнобат, остава в ареста . Съдебният състав под председателството на съдия Даниел Марков постанови мярка "задържане под стража" , съобщи Веселина Павлова от пресцентъра на съда.На Тунчев е повдигнато обвинение по член 116 ал .1 т. 4 за тежко умишлено убийство извършено по особено жесток начин. По време на заседанието нито прокуратурата нито служебният защитник посочиха нови доказателства по случая.

Самият обвиняем заяви пред съда: "Нищо не мога да соча и да казвам нищо без моя лекар и без моите близки. През последните три, четири, пет дни не помня нищо. В момента знам какво се случва" , каза Тунчев. На Христо Тунчев по време на досъдебното производство е назначена съдебно-медицинска експертиза, която да установи психичното му.

В залата той каза ,че по време на задържането му е било зле и не разбирал какво става, като по думите му сигурно са му давали лекарства. В момента той не примал никакви лекарства. "Искам да съм в ареста, защото убих близки и хора. От 10-12 години се лекувам от маникална депресивна психоза. Тя не се лекува" , каза още обвиняемият . Той разказа, че в ареста е имало психиатър, който според него дошъл защото много е буйствал.

28-годишния мъж бе задържан от полицаите на пътя "Карнобат- Бургас"в близост до село Венец , след като катастрофира челно в друг автомобил. При катастрофата пострадаха хора от другия автомобил. Часове преди това мъжът е убил и 88-годишният си дядо Христо Христов. Тунчев и защита му могат да обжалват наложената мярка на 30 август от 15.00 часа пред Апелативен съд -Бургас.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
21.10.2010 28-годишният Христо, убил дядо си - невменяем
22.08.2010 Младеж уби дядо си по жесток начин, бягайки предизвика тежка катастрофа
Още новини от Новини от Бургас:
Община Бургас подписа споразумение с УАСГ
Пиян към продавачка: Защо не вземеш да ми врътнеш една… Какво пос...
Станимир Апостолов, зам.-кмет на Бургас открива конференцията Dig...
Бургазлии се възмутиха от състоянието на детска площадка в център...
Скръбна вест: Почина уважаван бургаски лекар
Випуск 2024 на ППМГ отпразнува завършването си с интересен спекта...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).