Музикалното училище чества патронния си празник с мултимедиен спектакъл

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:41 / 12.03.2018
1376
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Световно известните музиканти Георги Черкин- пиано и Борислав Йоцов- кларинет  ще бъдат специални гости на Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров". Те ще вземат участие в Тържествения мултимедиен спектакъл, посветен на патронния празник на училището. Това ще се случи на 13 март, денят в който преди 119 години е роден един от най-изтъкнатите представители на българската музикална култура – Панчо Владигеров, чието име носи учебното заведение.

Тази година бутиковата проява носи името “Високо, високо..." и се посвещава на 140 години от Освобождението на  България.

Под винаги оригиналната режисура на Христо Симеонов на сцената талант ще демонстрират  Камерен оркестър, Детски и младежки хор, инструменталисти, певци, балетисти и  артисти.

Програмата е изградена от български класически произведения, творби от обработения фолклор и съвременна музика. На сцената ще звучи музиката на Панчо Владигеров, Марин Големинов, Любомир Пипков и др.

Чрез музиката, танца и словото, чрез своето изкуство, децата ще   разкрият на своята публика красотата и вдъхновението на България.

Мултимедийният Концерт – спектакъл "Високо, високо..." ще се състои на 13 март от 19 часа в Салона на Бургаска Опера, вход свободен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка в Хаск...
Хиляди полякини атакуват това лято нашето море
Какво се случва с продажбата на "Лукойл" и може ли рафинерията да...
Тази еднометрова акула изплува на брега на Северния плаж в Бургас...
Облачно време по морето днес
Хотелиери от Гърция: Има цели хотели, заети от български туристи ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).