Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
НАП насърчава бизнеса и гражданите да актуализират дистанционно електронните си адреси и телефони за контакт с Агенцията
Автор: Иван Сотиров 11:36 / 16.12.2021Коментари (0)912
© Burgas24.bg
Комуникацията между данъчната администрация и потребителите значително ще се улесни и ще се намалят случаите на неактуална контактна информация, ако притежателите на ПИК или електронен подпис актуализират за целите на изпълнение на данъчно-осигурителните изисквания своите електронни адреси и телефоните за контакт с Националната агенция  за приходите. Това вече може да се извършва чрез новата електронна услуга на  Агенцията – "Управление на достъпи и на контактна информация“, напомнят от териториалната дирекция на НАП в Бургас.

От приходното ведомство в морския град допълват, че тази актуализация ще способства за повече и най-вече навременна информация към задължените лица и ще спести ненужно напрежение по отношение на пропуснати срокове и дължими плащания. При наличието на актуални имейли за кореспонденция ще е възможно комуникацията с приходната агенция да се извършва изцяло електронно, а не на хартия, подчертават от НАП Бургас. При всяко актуализиране на имейл, системата изпраща линк  на електронна поща, който изисква потвърждение преди промяната да влезе в сила. Смяната на телефон за контакт се извършва в 2 стъпки, като няма пречка да бъде посочен мобилен номер.

Новата услуга е достъпна под името "Управление на достъпи и на контактна информация“ в портала за е-услуги на НАП .

В края на годината все повече жители на Бургаска област посещават Салона за обслужване на териториалната дирекция на НАП в морския град. Всекидневно се обслужват повече от 1000 души. Най-често те внасят здравни или осигурителни  вноски, възстановяват здравния си статус, получават удостоверения за наличие или липса на задължения към държавата или погасяват различни глоби и просрочени задължения, за които вече са образувани изпълнителни дела. Всекидневно през ПОС терминала на приходното ведомство се внасят суми към републиканския бюджет. За първите 10 месеца на годината извършените плащания са за над 7,5 млн. лв.

Голямата натовареност през последния месец на годината и понякога образуването на опашки, може да се избегне чрез използването на персоналния идентификационен код (ПИК) на Националната агенция за приходите. Той е безплатен и позволява извършването на всички тези услуги от разстояние, като по този начин се спестява ценно време на клиентите на администрацията. ПИК-ът на НАП може да се заяви и дистанционно, но трябва да се получи лично от всеки един офис на НАП. Близо 14 000 жители на региона са получили ПИК от началото на годината. Само за първите две седмици на декември издадените персонални идентификационни кодове в НАП Бургас са 1311. За целия месец ноември те са 831. Във времето на наложените противоепидемични мерки това е и най-подходящият начин за изпълняване на задълженията, отбелязват от НАП Бургас.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:
Пожар в Айтос
09:09 / 28.03.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: