На Алианс Българско Черноморие не им се иска Бургас да напуска сдружението

Автор: Иван Сотиров
Коментари (0)
17:06 / 22.03.2024
1894
От Алианс Българско Черноморие искат Бургас да не напуска сдружението. Към момента в него членуват 34 организации. Ресурсът, с който то оперира се формира изключително от членския им внос.

"Приобщаването на останалите Черноморски общини се оказа дълъг и съпътстван с много трудности процес, поради което членството на Община Бургас за нас е изключително ценно и винаги е било давано като пример за проактивност по отношение решаването на проблемите на туризма в региона. Надяваме се и силно разчитаме на Вашата подкрепа към този ключов за успешното развитие на Българското Черноморие проект и очакваме Вашата обратна връзка, препоръки и коментари“, казват от организацията в писмо до Общинския съвет, установи справка на Burgas24.bg.

Предложение за прекратяване на членството на Община Бургас в Сдружението с нестопанска цел Алианс Българско Черноморие бе внесено за разглеждане в местния парламент. То бе създадено по инициатива на концесионера на морските летища Варна и Бургас. Община Бургас стана част от Сдружението след решение на местния парламент през октомври 2021 г. 

Идеята на алианса бе да популяризира българското Черноморие като предпочитана туристическа дестинация в Европа и света. Предвиждаше се създаване на мобилно приложение и прилагане на маркетингова стратегия за популяризиране на региона.

Съгласно устава на сдружението, годишният членски внос на общините е определен като процент от годишния приход от туристически данък. Съответно през последните години Община Бургас е заплатила 2 996 лв. - за 2021 г. и 2022 г., както и 5992 лв. - за 2023 г, когато процентът от годишния приход е увеличен.

В докладната записка на местната администрация се посочва, че към момента към "Алианс Българско Черноморие", не са привлечени другите черноморски общини, нито Министерството на туризма, както е било предвидено.

Друга причина е, че от дигиталната платформа под бранд Българско Черноморие приоритетно се рекламира и развива българското Северно Черноморие. Не се полагат и очакваните усилия по позициониране на Южното Черноморие като атрактивна туристическа дестинация.

Виж коментарите (0)

Още по темата (105):
08.05.2024 Този известен плаж, любим на много българи, ще бъде затворен и тази година
08.05.2024 Решиха да си направят барбекю на плажа и се изложиха брутално!
07.05.2024 Проф. Тодор Кантарджиев: Обработките срещу кърлежите и комарите закъсняха
07.05.2024 Мениджър на хотел в Слънчев бряг: Това е тенденция, която през годините не се забелязваше
07.05.2024 Как ще привличаме туристи тази година и с какво има риск да ги отблъснем?
06.05.2024 Този остров в нашето море очаква много посетители тази година
Още новини от Новини от Бургас:
Важна среща между областния управител Нейкова и генералния консул...
КОЦ- Бургас получи дарение от фондация "Стилиян Петров"
Невиждана опашка се изви на "Тройката"!
НСИ с важна новина за детската престъпност в Бургаско
Шоу с дронове, музика и забавления ви очакват на 14 май в Бургас
Бургас е предупреден за утре!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).