На Архангелова задушница Бургас почете паметта на загиналите воини

Автор: Пламена Николова
Коментари (0)
09:34 / 09.11.2020
999
С панихида и военен ритуал бе почетена на Архангелова задушница паметта на загиналите офицери, сержанти и войници. Венци и цветя поднесоха пред паметника на загиналите във войните от 1912 - 1918 г. на централните гробища зам.-кметът на Варна Пейчо Пейчев, областният управител Стоян Пасев, командирът на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, директорът на ОД на МВР старши комисар Даниел Пашов, районни кметове, ветерани от войните, граждани. Организатори на проявата са Варненска и Великопреславска митрополия и Българските военноморски сили, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Всяка година на Архангелова (мъжка) задушница Българската армия провежда военни ритуали в памет на загиналите във войните български воини, дъполват от пресцентъра на ВМС.

На 7 ноември 2020 г. представителни части на Военноморските сили участваха в ритуали в общините Варна и Бургас.

В района на Старите гробища пред "Паметника на загиналите офицери, подофицери и войници във войните 1912-1918 г." строят на почетен караул на Военноморските сили бе приет от командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов. Свещеници от Варненската и Великопреславска света митрополия отслужиха заупокойна молитва след което бяха поднесени венци и цветя.

На ритуала в град Бургас участваха военнослужещи от Флотилия бойни и спомагателни кораби на ВМС и представителния духов оркестър на Община Бургас. Строят на почетния караул бе приет от командира на фбск флотилен адмирал Велко Велков.

Почит към хилядите знайни и незнайни герои, загинали за свободата на родината отдадоха  представители на държавната и местна власт от град Бургас. Отслужена беше заупокойна молитва в памет на загиналите. Ритуалът продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк пред Военен клуб Бургас.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).