На бургазлии им писна! Вдигат нов протест срещу мръсния въздух, този път имат само едно искане!

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (3)
16:58 / 09.03.2018
12525
Нов протест срещу мръсния въздух ще се проведе на 17-и март в Бургас, съобщиха за Burgas24.bg организаторите. Припомняме, че последният такъв беше на 17-и януари пред сградата на община Бургас.

"Независимо от огромното недоволство на гражданите на Бургас за системното "обгазяване" на някои от комплексите и кварталите на града, протестът на 17.01.2018 и множеството сигнали към РИОСВ Бургас и Община Бургас два месеца по-късно нищо не се променило, още по-лошо - не се вижда воля и конкретни стъпки това да се промени кардинално. Гражданите трябва да покажат, че това не им е безразлично и че те са катализатора, който може да промени сегашната ситуация. Хората трябва да разберат, че те са държавата, че те плащат от джоба си на институциите, от които зависи контрола на атмосферния въздух, за да живеят те и децата им комфортно без опасност от заболявания и трайни увреждания", се казва в събитието, създадено за случая в социалната мрежа.

"Нямаме отговори на исканията внесени в комисията по Околна среда на 17.01.2018, макар да имахме такова уверение, това показва за пореден път безхаберното отношение и неглижиране на проблема от страна на институциите, в случая Комисията по околна среда към Община Бургас. Този път искането ще бъде едно - "Искаме да дишаме чисти въздух, лишен от наднормени ФПЧ-та, въглеводороди, тежки метали и всякакви гадости от Менделеевата таблица. Как ще го постигнете си е Ваша грижа, Вие сте специалистите, а ние Ви плащаме! АКО НЕ ЗНАЕТЕ КАК - ПОДАВАЙТЕ ОСТАВКИ"!

"Нека всеки който го е грижа за собственото му здраве, за това на децата му и не му е безразлично какво диша да подкрепи протеста, който ще се проведе на 17.03.2018 от 12.00 пред Община Бургас. След събирането пред Общината ще има шествие до пл. Тройката и обратно до Община Бургас. Всеки може да си носи атрибути с които да покажем нашето недоволство /маски, плакати, знамена, мегафон, вувузели и др. Протестът е мирен и апелираме към спазване на реда", призовават организаторите.

Виж коментарите (3)

Още по темата (27):
06.02.2019 ОЗБГ пита институциите за отрязаните дървета край "Кроношпан"
19.11.2018 Министър Димов посети Бургас, обсъди мерки за подобряване работата на "Кроношпан“
13.11.2018 Живко Табаков: Референдумът за чистия въздух в Бургас ще покаже имат ли доверие гражданите в институциите
13.11.2018 Общински съветник пита колко ще струва на бургазлии референдумът за въздуха
12.11.2018 Кметът Николов подкрепя инициативата на общинските съветници за чистота на въздуха! Предлага допълнителни мерки
02.11.2018 Засилват екоконтрола на "Кроношпан“! Граждани се включват в проверките
Още новини от Новини от Бургас:
Още преди началото на летния сезон "дерат кожи" по Южното Черномо...
Нови проблеми по българските плажове, летният сезон блокиран?
И много риба по морето е проблем
24-годишна бургазлийка отново с национално отличие!
Единствено в "Меден рудник" все още могат да се намерят жилища на...
Ремонтът свърши: Възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).