Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Бургас
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Криминални
Институции
Общество
Други
Читателски
Над 10 000 души са посетили събитията в новата библиотека
Автор: Иван Сотиров 12:08 / 14.04.2021Коментари (0)986
©
С наситена програма от 1 до 11 април новият Центърът за съвременно изкуство и библиотека в  Бургас се включи по блестящ начин в културния живот на морския град. Две интересни изложби, документални филми, куклен спектакъл и литературни премиери на книгите на най-актуалните и утвърдени български писатели събраха бургазлии от различни възрасти в новото културно пространство. От началото на месеца до този момент в библиотеката са се регистрирали 1373 читатели. Общият брой на хората, посетили събитията в новото културно пространство, надвишава 10 000 души, като организацията на програмата бе съобразена с противоепидемичните мерки за безопасност.

В културния афиш за април предстоят още интересни събития. На 22 април деца от бургаските детски градини ще пресъздадат обичаите Лазаровден и Цветница.

Ето какво споделиха едни от най-изтънчените и популярни български писатели, които гостуваха в Бургас.

"Бургас е една красива история. Всяка година все повече ми харесва, винаги го давам за пример за модерен европейски град.“ Това сподели авторът на бестселъра "18 % сиво“ Захари Карабашлиев по време на среща със свои почитатели в Библиотеката.

"За последните две години толкова обикнах Бургас и хората му, че искам да живея тук. Благодаря ви!", сподели  писателят Георги Бърдаров, който направи две премиери поради големия интерес на своите почитатели.

"Бургас е мечта и стъпка напред към радостта. Надявам се не само Бургас, а цялата ни страна да стигне до радостни и силни дни!“, сподели пред бургаска публика популярната писателка Здравка Евтимова, която определят като първата дама в съвременната ни литература и майстор на късия разказ.

"Всяка книга има душа. Всяка книга има своя философия и познание. Животът става много по – богат, когато четем. А тук има цяла съкровищница от книги!", сподели младата писателка Камелия Кучер пред публиката в Бургас.

"Животът е клавиатурата на едно пиано. В тази книга описвам времето, в което живях. Сега Бургас стана един красив град. И съвсем престанах да посещавам западните градове. Моята голяма любов бе благозвучието и затова направих първата "Тоника". Снимките в книгата са специални. Една снимка е един миг, който може да разкаже една хилядолетна история", сподели Стефан Диомов при представянето на биографичната си книга "Белите и черни клавиши на моя живот" в Библиотеката.

Новата библиотека е с работно време понеделник - петък от 10.00 до 18.30 часа /с читателисе работи до 18.15 часа/ за дните, в които няма събития. В събота - от 09.00 до 17.30 часа.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Новини от Бургас:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
49-ото Народно събрание
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Бургас и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: